USA: NARTH homovastaisen ´roskatieteen´ tehdas

  • Uutinen
  • Terveys ja tutkimus
  • Juhani Viherlahti
  • 37

Amerikkalaisia vihajärjestöjä seuraava Southern Poverty Law Center nimeää NARTH:in homovastaisen 'roskatieteen' pääasialliseksi lähteeksi.

Yhdysvalloissa hyväksyntä homoja ja lesboja kohtaan lisääntyy yhteiskunnassa kaiken aikaa. Ääriuskonnollisilla ja myös ääripoliittisilla tahoilla on kiire torpata "vaaleanpunainen uhka", jota he kutsuvat myös "homoagendaksi". Ääriliikkeillä ei homojen jälkeen olisi ketään "luvallista" vihan kohdetta. Kommunistit, mustat, juutalaiset jne. ovat kuuluneet jo pitkään poliittisesti ei-korrekteihin vihattaviin.

Homoihin kohdistuvan vihanpidon pääväyläksi on valjastettu National Association for Research and Therapy of Homosexuality (NARTH). Heidän perusväittämänsä on, että kukaan ei ole syntyjään homo ja että henkilön seksuaalinen suuntautuneisuus [homosta heteroksi] voidaan muuttaa tai vaihtaa heidän kehittämillään terapioilla, joilla on sellaisia nimiä kuin “reparative”, “conversion” tai yleisemmin “ex-gay” -terapiat. Suomalaiset homovastaiset järjestöt, kuten ASLAN ovat kehitelleen käsitteet 'eheyttäminen' ja Elävät vedet -terapia. Peruslähtökohtana heidän ajattelussaan on käsitys, että homoseksuaalisuus on virhe normaalissa seksuaalisessa kehityksessä, eli jonkinlainen mielen häiriö.

NARTHin ongelmana on ollut se, että mielenterveyden ammattilaiset Yhdysvalloissa ja muualla maailmassa ovat laajalti torjuneet NARTHin markkinoimat terapiamenetelmät joko vaikutuksiltaan olemattomiksi taikka jopa mielenterveyttä vahingoittaviksi.

NARTHin markkinoimat nk. tieteelliset tutkimukset on kerta toisensa jälkeen osoitettu tarkoitushakuisiksi tai täysin vääriksi. Tieteelliset laatuvaatimukset avoimuudesta ja toistettavuudesta eivät NARTHin tutkimuksissa ole täyttyneet. Paljon mainostettuja "eheytymisiä", eli ihmisiä, joiden seksuaalinen identiteetti olisi oikeasti muuttunut ei ole tarjolla oikeaan tieteelliseen tarkasteluun. Kun eheyttäjiltä on vaadittu näyttöjä aidoista tuloksista, väistetään vaikkapa luottamuksellisuuden suojaan. Näin tekivät mm. aslanilaiset myös ranneliike.netin keskustelussa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ratkaisuksi lukkotilanteeseen NARTHin kyseenalaisiksi osoitetuista tieteellisistä tutkimuksista, he ovat julistaneet tieteellisten instituutioiden tutkimukset pätemättömiksi. Homovastaisen järjestön Family Research Instituten johtaja Paul Cameron on todennut: "Emme voi olla enää riippuvaisia - kuten useimmat perheiden puolesta toimivat järjestöt tänä päivänä [USA:ssa] - liberaalien tiedeyhteisöjen valikoimista 'tieteellisistä seikoista'. Meidän on kukistettava nuo tiedeyhteisöt tekemällä itse perustavaa laatua olevaa, rehellistä tieteellistä tutkimusta."

SPLC:n kirjoittaja Ryan Lenz heittää Cameronin lausuman perään kommentin "perustavaa laatua olevaa kenties, mutta entäpä rehellistä?"

Toisen voimakkaan homovastaisen organisaation, Exodus Internationalin kerrotaan olleen viime vuoden marraskuussa vähällä joutua suoritustilaan. Rahoittajat ovat alkaneet vältellä heitä heidän ultrajyrkkien linjauksiensa vuoksi. Nyt Exodus Internationalilla on vahva halu pehmentää julkista linjaansa. NARTH sitävastoin aikoo pysyä edelleen jyrkällä homovastaisella linjallaan.

***********

NARTHin toiminta käynnistyi vuonna 1992 vastavoimaksi lääketieteeseen omaksuttua käsitystä ettei homoseksuaalisuus ole mielen häiriö. Joukko psykiatreja perusti järjestön periaatteella taistella "homoseksuaalien agendan" kasvavaa vaikutusta vastaan. NARTHin historiaan sisältyy useita noloja tilanteita ja paljastuksia. Arvostettu tiedemies, joka oli usein kutsuttu henkilö mm. oikeudenkäynneissä homojen oikeuksien vastustamisessa, tohtori George Rekers, jäi pari vuotta kiinni ikään kuin housut kintuissa. Hän oli vuokrannut internetin rattopoikapalvelusta nuoren miehen matkaseuraksi Eurooppaan ja tekemään päivittäistä intiimihierontaa. Kaksi nuorta toimittajaa kuvasivat parin heidän palattuaan Euroopan turneeltaan. Rekersin historiasta paljastui myös synkkä tarina hänen terapiansa seurauksista itsemurhan tehneestä henkilöstä.

***********

SPLC-järjestö on ihmisoikeusjärjestö, joka listaa vihajärjestöjä ja toimii ennakkoluuloja ja vihaa vastaan.

Amerikkalaisia vihajärjestöjä seuraavan SPLC:n kirjoitus NARTHin toiminnasta

37 kommenttia

Noin se homma etenee! Ennakkoluuloja ja vihaa vastaan taistellaan luomalla ennakkoluuloja ja vihaa. Sil viisiin! Noinnikkäs!

Onko Juhani Viherlahti muuten koskaan pysähtynyt miettimään, mihin pyöritykseen, ryöpytykseen ja mediamyllytykseen sitä nykyään joutuisi, jos toisi esiin näyttöä eheytymisestä, oli sitten itse asianomainen tahi muutoksen todistaja? Kuka hullu siihen ryhtyisi nyky-Suomessa?? Johan me nähtiin, minkälaisen kohun Älä alistu-kampanja sai aikaan.

Ehkä minut eräänä päivänä, jos Herra suo, tuodaan näytille. Se ei olisi kuitenkaan minun tahdostani kiinni.
Artikkelissa mainittu NARTH on maailmanlaajuisten homojen ihmisarvoa ja ihmisoikeuksia vastaan taistelevien äärikristillisten ryhmittymien taustavaikuttaja, jonka ”tutkimuksiin” kiihkouskovaiset perustavat sairaalloisen maailman- ja ihmiskuvansa ja johon kuuluu oleellisena osana homovaino.

Eri puolilla maailmaa toimiva puoskarijärjestö Exodus International ja sen suomalainen alajärjestö Aslan ry noudattavat NARTHin oppeja.

Kolme homoja kammoksuvaa miestä perusti NARTHin, sillä he eivät hyväksyneet sitä, että maailman suurin psykologiliitto APA poisti homouden sairausluokituksesta eli totesi meidät terveiksi. Siitä lähtien NARTH on julkaissut vääristeltyjä ja tahallisiin valheisiin perustuvia julkilausumia ja kirjoja homoista ja lesboista. Exodus Internationalin ja Aslanin agenda perustuu NARTHin mukatieteeseen, johon on tietenkin sekoitettu hurmahenkistä kiihkouskovaisuutta ja luomisoppia, joiden mukaan heidän jumalansa loi hetero-Aatamin ja hetero-Eevan.

Aslan ry on siis Suomen homoparannuspuoskaroinnin päätoimija. Se on toiminut vuodesta 1991, ja tekee kaikkensa vahingoittaakseen meitä levittämällä perättömiä juttuja ja lietsomalla siten homovihaa yhteiskunnassamme.
Aslanin johto ja sen toimihenkilöt koostuvat – kuten olemme joutuneet huomaamaan – uskonnon myrkyttämistä yksilöistä, joiden elämäntehtävänä on halveksia, syrjiä ja solvata hlbt-kansalaisia. Aslanilla ei ole terapeutteja eikä muitakaan asiantuntijoita, vaan se harjoittaa epäeettistä ja epäinhimillistä uskomusterapointia.
Lyhyesti sanoen: Aslan pitää meitä homoja ja lesboja sairaina ja syntisinä, joten meidät täytyy muuttaa heteroiksi. Aslanin toiminta perustuu siis valheeseen, jonka se on omaksunut ihmisyydenvastaisesta uskonnosta.

Aslanin Elävät vedet -puoskarointi perustuu amerikkalaisen Desert Stream Ministries -vihajärjestön oppeihin. Tässä Living Waters luettelee 8 syytä vastustaa meidän ihmisyyttämme ja tasa-arvoa:

http://desertstream.org/Group/Group.aspx?ID=1000050702

Euroopassa toimivat alaosastot:

http://www.livingwaterseurope.com/countries.html

Aslanissa toimiva Ari Puonti on julkaissut useita kirjoitelmia ja esiintynyt lukuisissa tilaisuuksissa. Lainasin tänään kirjastosta kaksi Puontin kirjaa (Homoseksuaalisuus – hämmennyksestä selkeyteen ja Suhteesta siunaukseen – homoseksuaalisuus, terapeuttinen sielunhoito ja raamattu). Vuosina 1995 – 2009 luin yli 150 kirjaa vuodessa. Täytyy myöntää, että yksikään niistä ei ollut niin irvokkaasti vääristelty kuin Puontin tekeleet. Puontia voi mielestäni hyvällä syyllä pitää vääristelyn ja valehtelun mestarina. Tekeleistä paistaa myös pohjaton homoviha.
---
Tamperelaisessa ja muissakin lehdissä ilmestyneet Aslanin huuhaakursseja vetävän Kyllikki Koskelan mielipiteet kertovat myös suunnattomasta tahallisesta tietämättömyydestä ja uskontoon perustuvasta epäinhimillisyydestä. Se on sikäli ymmärrettävää, että Koskela on toiminut vuosia Nokia Missio -lahkon (kielilläpuhuminen, kaatuilut ja ihmeparantumiset) saarnaajana. Koskelan saarnoja löytyy verkosta, ja niistä voi todeta, että ei päätä eikä häntää.

Aslan, Puonti, Koskela ja monet muut sairaalloisesta uskontopohjaisesta homovihasta voimansa saavat ovat menneet liian pitkälle. Mikäli he solvaisivat samalla tavalla ruotsinkielisiä tai saamelaisia, oikeuskäsittelyt olisivat alkaneet ajat sitten. Luotan siihen, että joskus koittaa aika, jolloin edellä kuvatun kaltaiset järjestöt ja yksilöt joutuvat vastaamaan oikeuden edessä ihmisyyttä vastaan tekemistään rikoksista.