Irak: Media kertoo vain emo-murhista

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2

Mediassa on hyvin erilaisia kuvauksia Irakin viime päivien tapahtumista. Mm. Helsingin Sanomat kertoo, että emo-nuoret ovat joutuneet väkivallan uhreiksi. Homoista ei puhuta sanaakaan. Saksassa kölniläinen Express ei mainitse sanallakaan homoja ja lesboja. Welt kertoo vain, että emoja jahdataan, koska heitä pidetään homoina ja saatananpalvojina. Homoille sopiva rangaistus on perinteisesti ollut syökseminen alas kalliolta tai kivitalon katolta. Se on perinteinen islamilainen rangaistus.

Useimmille lehdille asiasta tuli uutisoinnin arvoista vasta, kun kohteena olivat nuoret, joita yhdisti tietty nuorisokulttuuri. Emoja vastaan on ennenkin käyty sotaa. Neljä vuotta sitten Meksikossa oli emo-nuoriin kohdistunut noitavaino. Siinä oli mukana myös homofobiaa.

Nyt Irakissa termiä Emo käytetään Gay Middle East -blogin mukaan synonyyminä homoille. Yksi bloggaaja Rainbow Iraq -sivustolla sanoo, että miehekkäillä homoilla ei ole mitään pelättävää. Viha kohdistuu queer-ihmisiin ja naismaisiin homoihin. Vainon kohteena ovat nimenomaan nuoret. Pukeutuminen ja tukka ovat olennaisia. Myös tytöt joutuvat vainon kohteiksi. Heitä pidetään moraalittomina.

Human Right Watch epäilee, että vastaavanlaisessa kampanjassa 2009 useita satoja homoja tapettiin. Lopullisia lukuja on mahdoton saada selville, koska asia on häpeällinen omaisille, ja viranomaiset eivät ota asiaan kantaa. Silloin ei puhuttu mitään emoista.

Myös paikallisten lehtien tiedot ovat ristiriitaisia. Puhutaan murha-aallosta, mutta seuraavana päivänä se tieto kumotaan. Libanonilainen lehti "al-Akhbar" kertoo, miten murharyhmät ovat käyneet kouluissa ja vieneet mukanaan emoiksi luokiteltuja. Heidät on löydetty myöhemmin kuolleina.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

USAn ulkoministeriöstä on saatu lausunto, jossa tuomitaan seksuaaliseen suuntautumiseen, sukupuoli-identiteettiin tai ulkoiseen olemukseen perustuvat murhat. Allout.org on käynnistänyt adressin, jossa halutaan kiinnittää poliitikkojen huomio tähän asiaan.

Viimeisin tunnettu murha on viime sunnuntailta. Nuori surmattiin tiilellä päähän iskemällä.

*****

Siitäkin on lehtijutuissa, että Saddam Husseinin aikana homot saivat varsin vapaasti elää Irakissa. Ongelmat alkoivat vasta, kun USA iski Irakiin vuonna 2003.


2 kommenttia

  • 1 / 2
  • AAA
  • 14.3.2012, 10.52
Googletinpa Irakista.
Eri nettilähteiden mukaan irakilaisilla oli oikeus omistaa yksi AK-47 vielä muutama vuosi sitten. Sitä kai kanniskella mukanaankin, jos oli sopiva lupa.
http://atwar.blogs.nytimes.com/2009/02/09/coat-hat-kalashnikov/

Joku tässä yhtälössä ei täsmää: AK-47 omistus sallitaan irakilaisille (jos nettiin on uskominen) ja silti irakilaisia emoja/HLBT-populaa tapetaan minkä keretään.
Omituista.