Hallo Wowereit, mitä on tapahtumassa?

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 4

Tänään klo 17.25 Berliner Morgenpost kertoo: Berliinin ylipormestari Wowereit myöntää toisen maksuttoman privaattilennon Lontooseen. Se oli lomamatka ja "yksityisasia". Ensimmäinen matka tapahtui 2002 ja matkan tarjosi yrittäjä ja ex- rautateiden pääjohtaja Heins Dürr. "Nyt en enää tekisi sellaista matkaa" sanoo Wowereit tänään tiistaina. Jo silloin hän pelkäsi syytöksiä maksuttomista eduista ja hän ilmeisesti maksoi 300 euroa omasta pussistaan, vapaaehtoisesti. Vuonna 2003 oli toinen ilmaismatka Lontooseen. Mutta ei sen jälkeen!

Ensimmäisen ilmaismatkan yhteydessä Wowereit osallistui mm. Capital Club Berlinin tapahtumaan. Hän kävi myös golffaamassa . Sen takia hän ei voi laskuttaa matkaa työmatkana. Ensimmäinen ilmaislento oli Tempelhofista Lontooseen vuonna 2002. Bild Zeitungin mukaan lennnon ja yöpymisen hinta olisi 5 625 euroa. Wowereit maksoi normaalin reittihinnan, 300 euroa.

Wowereitilla on muutakin syntiä listallaan. Hän on ottanut vastaan ilmaismatkan, josta nyt CDU:n poliitikot puhuvat. Lahjan antaja on nimittäin sama, joka aiheutti presidentti Wulffin eron muutama päivä sitten.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Hallo, Klaus Wowereit, mitä on tapahtumassa? Wowereitista on ennusteltu Saksan tulevaa kansleria Merkelin jälkeen. Tuhoutuvatko tähän hänen mahdollisuutensa?

*****
Berliinin pormestari Klaus Wowereit paljasti vaalikampanjan yhteydessä vuonna 2001 sanoilla "Ich bin schwul und das ist auch gut so" olevansa homo. Hän on toivottanut tervetulleeksi Berliiniin mm. syyskuun fetissitapahtuman "Folsom Berlin".

4 kommenttia

Wowereit piti tiedotustilaisuuden ja varoitti, ettei normaaleja liiketaloudellisia kumppanuuksia leimattaisi korruptioksi (Tagesspiegel 13.3.2012). Juuri nyt hän ei sellaisia tarjouksia ottaisi vastaan, joten hän hieman katuu. Ja hänhän maksoi palvelusta 300 euroa. Todellisuudessa hän antoi sen rahan yleishyödylliselle järjestölle. Seuraavana vuonna hän antoi rahat, 225 euroa, aids-työhön.

Viime viikolla paljastuivat nämä "ilmaislomat".
Kyse on päivänselvästi vain median homofobiasta ja vihapuheesta. Wowereit leimataan vain hänen homoseksuaalisuutensa takia.