Irakissa tapettu kuukauden aikana ilmeisesti yli 40 homoa ja lesboa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 3


Helmikuun aikana Irakissa on surmattu homoseksuaalisuuden takia luultavasti yli 40 homoa ja lesboa, kertoivat International Gay & Lesbian Human Rights Commission (IGLHRC) ja Organization of Women's Freedom In Iraq. Molemmat järjestöt ovat saaneet tietoja Bagdadin, Bashran ja muiden kaupunkien shiitti-kaupunginosista, ja siellä on nähty tappolistoja. Niissä listoissa on oletettujen homojen ja lesbojen nimet, iät ja osittain myös osoitteet. Lehtisiä on asetettu näkyville. Listoilla olevia ihmisiä on vaadittu lopettamaan seksuaalikäyttäytymisensä. Muuten hiedät tapetaan.

Ensimmäiset surmaamiset tapahtuivat 6. helmikuuta 2012. Tiettävästi 42 henkilöä on surmattu. Heidät suistettiin alas kerrostalojen parvekkeilta tai hakattiin betonimurikoilla. On myös tietoja pitkistä kidutuksista ja ruumiinosien irti repimisestä.

IGLHRC:n puheenjohtaja Cary Alan Johnson on vaatinut Irakin hallitusta tutkimaan ja lopettamaan homoseksuaalien murhat. Women's Freedom In Iraq on vaatinut ulkomaiden apua. Tietoja tapoista ja pahoinpitelyistä on ollut ennenkin, ja niitä on ollut vaikea todistaa. IGLHRC kertoi jo vuonna 2009 lentolehtiskampanjasta oletettuja homoja vastaan. Asiasta on tietoja myös yhdessä Human Right Watchin dokumentissa. HRW:tä pidetään luotettavana tietolähteenä. Dokumentissa "They Want Us Exterminated" on kuvauksia sellaisilta ihmisiltä, jotka ovat pystyneet pakenemaan ennen tappamista.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Netissä: They Want Us Exterminated

3 kommenttia

Äärikristinusko ja islam ovat pahasta.