YLE Tampere käsittelee eheyttämisyrityksiä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti

YLE Tampere on haastatellut paikallisen Setan puheenjohtajaa, joka toteaa työtä riittävän mm. eheytyskampanjoiden seurauksien korjaamisessa.

Mikko Väisänen toteaa Tampereella edetyn pitkin harppauksin yhdenvertaisuuden suuntaan.

- Asenneilmapiiri on muutamista paljon huomiota saaneista välikohtauksista huolimatta varsin myönteinen. Täällä on helppo olla oma itsensä. Tampereella saimme apulaispormestarinkin mukaan julistamaan homo- ja trans-rauhaa.

Pirkanmaan Seta on avannut puhelimitse tapahtuvan neuvonta- ja tukipalvelun. Vastaajana on psykologi-seksuaalineuvoja. Tänään avautuu myös suojattu verkkoyhteys luottamuksellisia keskusteluja varten.

Väisänen moittii ankarasti hengellisten tahojen nk. eheyttämistoimintaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Järjestäjätaho uskoo varmaan olevansa hyvällä asialla, mutta todellisuudessa eheyttämiskurssit rikkovat lakia. Homoseksuaalisuus on poistettu sekä rikos- että sairausluokituksesta jo ajat sitten, ja siksi homoseksuaalin leimaaminen sairaaksi on lain vastaista. Jos joku miettii, uskaltaako tulla kaapista ulos, hän tarvitsee asiantuntija-apua ja vertaistukea eikä suinkaan näitä käsittämättömiä terapointeja, joissa persoonaa yritetään muuttaa.

Väisänen toteaa Setan tavoitteena olevan tekemisen itsensä tarpeettomaksi. Siihen on kuitenkin edelleen vielä matkaa.

YLE Tampereen uutisjuttu
Ranneliike.netissä aiemmin eheytysasiasta
Pirkanmaan Seta ry:n verkkosivut

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!