Valko-Venäjän Lukashenko on mieluummin diktaattori kuin homo

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1

Valko-Venäjän presidentti Alexander Lukashenko on Saksan ulkonimisteri Guido Westerwellelle kohdistamassaan kommentissa todennut, että ´on parempi olla diktaattori kuin homo´. Asiasta kertoi Suomessa mtv3.

Avoimesti homo Westerwelle on nimittänyt Valko-Venäjää Euroopan ainoaksi diktatuuriksi.

Lukashenko lausui kommenttinsa sunnuntaina EU-poliitikkoja kohtaan esittämänsä rajun arvostelun yhteydessä. EU-poliitikot ovat uhanneet Valko-Venäjän itsevaltaista johtajaa pakotteilla tämän tekemien ihmisoikeusrikkomusten vuoksi. Välejä hiertää myös diplomaattikiista. Valko-Venäjä karkoitti hiljan EU-lähettilään maasta ja kutsui edustajansa pois Brysselistä vastalauseena EU:n toimenpiteille.


Lukashenko on aihemminkin hammastellut Westerwelleä tämän homoseksuaalisuudesta. Kesällä 2011 hän suositteli homojen internointia valtion maatiloille Westerwellen paikalla ollessa. Hän myös ihmetteli, miten mies voi elää yhdessä toisen miehen kanssa. Asian vuodettua julkisuuteen Lukashenko pyysi sanomisiaan anteeksi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Valko-Venäjällä homoseksuaalisuus laillistettiin vuonna 1994, mutta pride-tapahtumat ja vastaavat kokoontumiset on tiukasti kielletty ja estetty. Homoaktivisteja on myös pidätetty säännöllisesti ja seksuaalivähemmistöjen julkinen toiminta tehty hankalaksi.

mtv3.fi: ´On parempi olla diktaattori kuin homo´
Valko-Venäjä:Lukashenko pahoitteli, että loukkasi ulkoministeri Westerwelleä

1 kommenttia

Saksalaiset eivät olleet huvittuneita.
Liittohallituksen tiedottaja Steffen Seibert kommentoi, että Lukashenkon kannanotto ilmaisee selvästi hänen suhtautumisensa perusoikeuksiin. Lukashenko ilmaisee olevansa diktaattori, minkä liittohallitus on jo kauan sitten tiennyt. Ulkoministeri Westerwellen tiedottajan mukaan Lukashenkon lausumat ovat todiste tämän maailmankuvasta ja asenteista.

Saksan valtakunnallinen homo- ja lesbojärjestö LSVD kertoo tiedotteessaan ”Homokammoista mauttomuutta Minskistä” muun muassa, että kaapista tullut diktaattori Lukashenko on homokammoinen ihmisvihaaja, jonka paikka ei ole tämän vuosisadan Euroopassa.

Koko julkilausuma:

http://www.lsvd.de/index.php?id=1744