Fucking Åmål keväällä näyttämöllä Kaarinan Nuorisoteatterissa

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren

Kaarinan Nuorisoteatteri toteuttaa ohjaaja Lukas Moodyssonin vuonna 1998 ensi-iltansa saaneen elokuvaan Fucking Åmål perustuvan näyttämöversion. Näytelmä saa ensi-iltansa ja samalla Suomen kantaesityksensä Kaarinan Nuorisoteatterissa 6. huhtikuuta 2012.

Fucking Åmål kuvaa kahden teini-ikäisen tytön turhautumista ruotsalaisen pikkukaupungin ahtaaseen ilmapiiriin. Tytöt etsivät identiteettiään, omaa elämänsuuntaansa lapsuuden ja aikuisuuden ristiriitaisessa välimaastossa, jossa vanhempien odotukset ja ympäristön paine työntävät eri suuntaan, kuin omat tunteet ja unelmat.

Ohjaaja Suvi Kanniainen on kääntänyt ja sovittanut tekstin Kaarinan Nuorisoteatterille sopivaksi, sekä sijoittanut tapahtumat varsinaissuomalaiseen tämän päivän todellisuuteen.

Fucking Åmål on kuvaus teini-iän haasteista, ystävyydestä, rakkaudesta, hyväksytyksi tulemisen kaipuusta, nuoruuden iloista ja suruista kaikessa kaoottisuudessaan ja koomisuudessaan.

16-vuotias, syrjäänvetäytyvä Aino on perheineen muuttanut pikkukaupunkiin, jossa myös ulospäin suuntautunut bileprinsessa Elina asuu. Aino ei tunne kuuluvansa pikkupaikkakunnalle, eikä löydä samanhenkistä seuraa. Myös Elina tuntee olonsa tukahdutetuksi ahtaissa ympyröissä, joissa ajanvietteisiin kuuluvat tv:n visailuohjelmien katsominen, mopopojat ja kotibileet. Kun nämä kaksi hyvin erilaista tyttöä kohtaavat, saa alkunsa erilainen ystävyys / rakkaustarina.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Aino ihastuu Elinaan ja tuskailee oman seksuaali-identiteettinsä salailun vuoksi. Elina taas kokee paineita olla sisarensa Jessican ja kavereidensa hyväksymä, vaikka hänen pahin painajaisensa on jäädä pikkukaupunkiin asumaan ja toteuttaa perinteistä kaavaa: Avioliitto, lapset, ero ja yksinhuoltajuus. Elina kamppailee itsensä kanssa: Tehdäkö kuten kaikki hänen olettavat tekevän ja olla lukiolaispoika Johanin kanssa, vai kuunnellako omia tunteitaan, jotka syttyvät Ainoa kohtaan...

"Mä en haluu olla niinku kaikki muut. Vaiks välillä musta tuntuu et olen just niinku kaikki muut."

Kaarinassa nuoruutensa elänyt ohjaaja Suvi Kanniainen on valmistunut teatteri-ilmaisun ohjaajaksi Turun Ammattikorkeakoulun Taideakatemiasta vuonna 2010. Hän on toiminut näyttelijänä, ohjaajana ja apulaisohjaajana lukuisissa teattereissa ja tuotannoissa Varsinais-Suomen alueella (mm. Turun kaupunginteatteri, Turun keskiaikaiset markkinat, TEHDAS Teatteri).

Fucking Åmål jatkaa Kaarinan Nuorisoteatterin tutuksi tullutta ja kiitettyä ohjelmistolinjausta: Aitoja tarinoita nuorilta nuorille –laadusta tinkimättä!

Nuoruuden ilot ja surut, ympäristön pakottavat paineet ja vapauden huumaava hurma –kaikki samassa paketissa! Ensimmäistä kertaa suomalaisella näyttämöllä, nuorten, lahjakkaiden näyttelijöiden toteuttamana: Tule ja ihastu!


Ensi-ilta on 6.4.2012, esitykset 23.5. saakka Kaarinan Nuorisoteatterilla (Viipurintie 118) keskiviikkoisin, torstaisin ja sunnuntaisin klo 19.00. Lippujen hinta on 14 euroa. Lisätietoa Kaarinan Nuorisoteatterin kotisivulta.

Kaarinan Nuorisoteatteri kanute.fi
Fucking Åmål Facebookissa
Kaarinan Nuorisoteatteri Facebookissa

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!