Helsingin Gayteatterin Kun jonkun löytää Suomen kantaesityksessä

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren

Helsingin Gayteatteri HGT esittää Suomen kantaesityksen Broadway-näytelmästä Torch Song Trilogy tasa-arvon päivänä 19. maaliskuuta 2012 Kokoteatterissa, Helsingissä. Yhteensä näytöksiä on maalis-huhtikuun aikana kymmenen.

Harvey Fiersteinin kirjoittamassa näytelmässä seurataan drag queen -taiteilija Arnoldin seikkailuja New Yorkin homoyhteisössä 1970-80-lukujen vaihteessa. Näytelmässä Arnold tapaa biseksuaalin, Edin, joka hapuilee oman seksuaalisuutensa ja ympäristön vaatimusten välissä. Ed löytää itselleen naisen ja Arnold uuden poikaystävän. Arnoldista tulee teini-ikäisen homopojan yksinhuoltaja ja vierailulle saapuva Arnoldin voimakastahtoinen ja dominoiva äiti kuumentaa tunteita.

Kun jonkun löytää on kertomus rakkauden etsimisestä ja itsensä hyväksymisestä. Taustalla on 60-luvulta alkanut seksuaalinen vapautuminen ja nopeat muutokset ympäristön ja homoyhteisön omissa asenteissa. Näytelmän henkilöt hapuilevat ihmissuhdeviidakossa itseään ja identiteettiään etsien. Miten löytää oma tapa olla ja rakastaa?

Vaikka näytelmä sijoittuu kolmenkymmenen vuoden takaiseen New Yorkiin, sen teemat ja ongelmat ovat yllättävän lähellä tätä päivää ja Suomea. Seksuaalivähemmistöjen tasavertainen oikeus parisuhteeseen ja adoptioon ovat ratkaisematta ja vaikka pintatasolla kehitys näyttäisi kulkevan suvaitsevampaan suuntaan, tuo pinta voi olla yllättävän ohut.

Suomen kantaesitys on 19.3.2012, kello 19:00 Kokoteatterissa (Hämeentie 3, Helsinki)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Rooleissa:
Arnold - Mika Rossi, Ed - Petri Puhakka, Alan - Simo Karhula, David - Juha Ukkola, Laurel - Hanna Heikkilä, Äiti - Minna Kivelä, Pianisti Max - Ari Leskelä

Ohjaus: Matti Rasilainen, suomennos: Ari Murto, valosuunnittelu: Ville Virtanen, ääni ja tekniikka: Ari Leskelä, puvustus ja lavastus: Marco Venäläinen ja työryhmä

Näytökset:
19.3. klo 19
24.3. klo 14, 25.3. klo 15 ja 19
14.4. klo 18, 15.4. klo 15 ja 19
20.4. klo 19, 21.4. klo 15 ja 19

Syksyllä 2007 perustettu Helsingin Gayteatteri HGT ry - Helsingfors Gayteatern HGT rf tukee seksuaalivähemmistöjen teatteritoimintaa ja edistää yhdenvertaisuutta yhteiskunnassa teatteritaiteen keinoin. Yhdistys tekee tunnetuksi homotaiteilijoiden tuotantoa.

Kun jonkun löytää

www.gayteatteri.info/

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!