Europarlamentti tuomitsee Venäjän sensuurilait

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Euroopan parlamentti on tänään hyväksynyt päätöslauselman, jossa vahvasti tuomitaan Pietarin lakihanke homopropagandan kieltämisestä. Samanlaiset lait on jo Ryazanissa, Arkangelissa ja Kostromassa. Europarlamentti vaatii Venäjän viranomaisia lopettamaan rajoitukset, joilla estetään seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen mielipiteenilmaisut. Europarlamentti pyytää Komission varapuheenjohtajaa Catherine Ashtonia välittämään Europarlamentin terveiset Pietariin.

Parlamentin HLBT-asioita seuraavan intergroupin varapuheenjohtaja, hollantilainen Sophie in ‘t Veld sanoi, että Tsaikovski ja Constantinovich kääntyisivät haudassaan, jos tietäisivät. Tällainen laki on mahdoton hyväksyä. Jos Venäjä ei halua noudattaa Euroopan ihmisoikeuskonvention päätöksiä, sen tulisi viheltää peli poikki ja jättää Euroopan neuvosto. Näin karkeilla ihmisoikeusrikkomuksilla on oltava seuraamuksia EU:n ja Venäjän suhteisiin.


Suomen Amnestyn HLBTI-ihmisoikeusryhmän mukaan Ulkoministeriö ja Suomen Pietarin konsulaatti ovat olleet aktiivisia asiassa.

Amnestyn HLBTI-ihmisoikeusryhmä
Europarlamentin intergroupin uutinen

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia