Pietarin lakiesitys: 4000 suomalaista on jo allekirjoittanut vetoomuksen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 3

Amnesty vetoaa suomalaisiin: Lakiesitys, joka käytännössä estäisi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen järjestöjen toiminnan, etenee Pietarin alueparlamentissa. Mikäli laki hyväksytään, se lietsoo homo- ja transfobiaa kaupungissa, joka tunnetaan Queerfestivaaleistaan ja maineestaan Venäjän New Yorkina. Kyse ei kuitenkaan ole Pietarin maineesta, vaan Pietarissa asuvien homojen, lesbojen, biseksuaalien sekä trans- ja intersukupuolisten ihmisten perusoikeuksista, joita "homopropagandan" kieltävä laki polkee. Pietari on meitä lähin miljoonakaupunki.

Näin Amnestyn vetoomuksessa: "Neljässä päivässä jo neljätuhatta suomalaista on allekirjoittanut vetoomuksen. Meillä on aikaa ensi maanantaihin. Vetoa, pyydä ystäviäsi vetoamaan, lähetä linkkiä eteenpäin!"

http://www.amnesty.fi/vetoomukset/pietarin-homopropagandan-vastainen-lakiesitys-pysaytettava/vetoomus

Vetoomus löytyy myös Amnestyn Suomen osaston facebook-ryhmän sivuilta.

Hampuri malliesimerkki hyvästä partnerikaupunki-toiminnasta

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Amnesty vaati viime joulukuussa, että Helsingin kaupunki Pietarin ystävyyskaupunkina julkisesti vastustaisi uutta ”homopropagandan” kieltävää lainsäädäntöä, jota puuhataan Pietariin. Amnesty pyysi Pajusta vetoamaan Pietarin kuvernööriin lakiesityksen hylkäämiseksi.

Hufvudstadsbladetin haastattelussa Helsingin kaupunginjohtaja Pajunen kertoi, että asiasta on keskusteltu kaupunginhallituksessa, ja on todettu, että kaupunki ei ole aktiivinen toimija ulkopolitiikassa. Helsinki näyttäköön vain mallia hyvin sujuneesta pride-juhlasta.

Hampurin asenne on erilainen. Se on Pietarin ”Partnerstadt”. Hampurin gayradion Pink Channelin ohjelmassa kerrottiin lauantaina Pietarin tilanteesta ja toimenpiteistä Hampurissa. Kun lakiesitystä Pietarissa käsiteltiin viime keskiviikkona, Pietarin parlamentin edessä oli mielenosoitus, jossa mieltä osoittavat olivat 20 metrin päässä toisistaan. Sellaisen ei pitäisi olla mielenosoitus, mutta poliisi pidätti mm. Igorin, josta on video Youtubessa.

Hampurissa osavaltion parlamentti on viime viikolla päättänyt protestoida Pietarin lakisuunnitelmista. Protestin taakse ovat asettuneet SPD (sosdem), CDU (krist.dem), GAL (vihreät), FDP (liberaalit) ja Linke (vasemmisto).

Huolimatta protesteista Hampurissa arvioitiin viikonloppuna, että lakiesityksen kaatuminen olisi ”ihme”. Siitä huolimatta nyt yritetään vaikuttaa kansainvälisen mielipiteen avulla.

Vetoomus Amnestyn sivulla

3 kommenttia