Moskovan hallitus kielsi Aeroflotin vastaisen mielenosoituksen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Venäläisen Aeroflot-lentoyhtiön homoseksuaalinen stuertti Maxim Kuprejev joutui työnantajansa painostuksesta menemään naimisiin naisen kanssa sen jälkeen, kun hän oli kertonut perustavansa sateenkaariväestöä edustavan ryhmän yhtiöön. Venäläisaktivistit tuomitsivat Kuprejeviin kohdistetun syrjinnän ja päättivät järjestää mielenosoituksen yhtiön pääkonttorin edessä Moskovassa

Moskovan kaupunginhallitus on kieltänyt mielenosoituksen järjestämisen ja uhannut käyttää poliisia kaikenlaisten mielenilmausten estämiseksi. Kuten gay pride-mielenosoitusten kieltämisen yhteydessä kaupunginhallitus on perustellut päätöstään sillä, ettei se muka pysty turvaamaan mielenosoittajien tai naapuruston asukkaiden turvallisuutta.

Moskovan alueen turvallisuusosaston apulaisjohtaja Vasili Olejnik puolusti kieltoa väittäen, että mielenosoituksen tarkoitusperät antoivat aihetta pelätä negatiivisia reaktioita yhteiskunnan puolelta. Tällainen tapahtuma voisi aiheuttaa yleisen järjestyksen horjumista. Olejnikin mukaan Moskovan hallitus on vastaanottanut uskonnollisilta yhteisöiltä ja kansalaisjärjestöiltä useita valituksia, joissa pyydetään estämään tällaiset tapahtumat.

Universo Gay (Epanja)
Edellinen uutinen Ranneliikkeessä

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!