Ryanairin lentäjät varoittavat lentoturvallisuudesta

  • Uutinen
  • Sattumat
  • Lassi Valve
  • 1

Useat halpalentoyhtiö Ryanairin lentäjistä varoittavat, että heidän kovat työehtonsa voivat vaarantaa lentoturvallisuuden, kertoo Ruotsin televisio SVT. Varoitukset ovat vastaisku viikko sitten Ruotsissa julkaistuun kuluttajaviranomaisten raporttiin, jossa he moittivat Ryanairia siitä, että se vähät välittää kuluttajaviraston huomautuksista.

”Jos emme tunne oloamme turvatuksi ja rauhalliseksi, se voi heijastua päätöksiimme ja toimintaamme. Joskus kohtuuttomat vaatimukset kohdistuvat turvallisuuteen, ja se voi johtaa pienten tapausten tai jopa onnettomuuksien riskien kasvuun”, nimettömänä pysyttelevä lentäjä kertoo SVT:lle.

Lentäjän mukaan työehdot ovat menneet vain huonompaan suuntaan: lentäjät puurtavat koko ajan enemmän ja sitä myötä onnettomuusriski kasvaa. Hän sanoo, että yhtiöt jotka välittävät työntekijöistään, eivät voi kilpailla samoilla ehdoilla Ryanairin kanssa.

”Jos joutuisin leikkaukseen, haluaisin että kirurgi on levännyt, voi hyvin eikä pelkäisi soittaa jos on kipeänä. Haluamme, että Ryanairilla matkustavat tietävät, että etummaisina istuvat eivät aina täytä näitä samoja vaatimuksia”, kertoo eräs toinen SVT:n haastattelema lentäjä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

SVT:n haastattelema lentäjä myöntää lentäneensä sairaana. Ryanairin mukaan lentäjien esittämät väitteet ovat valheita.

Yleisradio

1 kommenttia