Kenian Korkeimman oikeuden presidentti homojen oikeuksien puolesta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Kenian korkeimman oikeuden presidentti Willy Mutunga hämmästytti kansainvälistä yhteisö esiintymällä syyskuussa 2011 videolla, jossa hän Ugandaan vastikään perustetun naisjärjestön esittelytilaisuudessa puolusti seksuaalivähemmistöjen oikeuksia.

Tuomari tuomitsi sateenkaariväestöön kohdistuvan ajojahdin Afrikan mantereella muistuttaen kenialaisia poliitikkoja siitä, että homoseksuaalien oikeudet ovat myös ihmisoikeuksia. ”Toinen syrjäytymisen rintaman on homoseksuaalisten ihmisten liike oikeuksiensa puolesta. Homoseksuaalien oikeuksia on myös pidettävä ihmisoikeuksina.”

Tuomari jatkoi: ” Rajoitan yksinkertaisesti mielipiteitäni ihmisoikeuksista ja yhteiskunnallisesta oikeudenmukaisuudesta välttääkseni sitä ristiriitaa, joka vallitsee perustuslakiemme ja lakiemme välillä. Tietääkseni maassamme voimassa olevia ihmisoikeuksia ei voi soveltaa valikoiden. Tarvitsemme selkeyttä, mitä tulee ihmisoikeuksia puolustavaan liikkeeseen Itä-Afrikassa voidaksemme vastata maamme voimakkaiden poliittisten ja uskonnollisten ryhmien muodostamaan uhkaan. Joidenkin ihmisoikeuksien puolustavien aktivistiemme esittämät väitteet, niin sanotut moraaliset syyt, merkitsevät vain sitä, että ihmisoikeuksien periaatteita käytetään valikoiden ja omaa hyötyä tavoitellen.”

Universo Gay (Epanja)
Youtube

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!