Miehen tuoksu valloittaa homon

  • Uutinen
  • Terveys ja tutkimus
  • Sami Mollgren

Homomiehet ja heteronaiset reagoivat samoihin feromoneihin, siis hajuihin jotka vaikuttavat seksuaaliviettiin. Tällaisiin tuloksiin on päästy ruotsissa Karoliinisessa instituutissa tehdyissä tutkimuksessa, jonka tulokset on julkaistu amerikkalaisen tiedeakatemian aikakausjulkaisussa PNAS:ssa.

PET-menetelmällä otetut kuvat aivoista näyttävät osoittavan, että samanlaisia reaktioita tapahtuu aivoissa sekä homomiesten että heteronaisten kohdalla, kun he joutuivat tekemisiin AND-feromonien kanssa, jota on miehen hiessä. Heteromiehet puolestaan reagoivat vastaavaan naisferomoniin EST:iin, eivätkä lainkaan AND:iin.

Feromonien on jo kauan tiedetty vaikuttavan eläinten pariutumiseen, mutta niiden roolista ihmisten elämässä on kiistelty. Nyt saatujen tulosten valossa näyttää siltä, että feromonit vaikuttavat ihmisen seksuaalisen käyttäytymiseen. Tulokset antavat myös vihejeitä siitä, että heteroiden ja homojen aivotoiminnoissa on eroja.

Homoseksuaalisten naisten reaktioita tutkitaan myös, mutta tutkimusta ei ole vielä julkaistu, sillä tutkimustulokset eivät ole yhtä yksiselitteisiä.

Lisää: www.timesonline.co.uk

Keskustelua: ranneliike.netin keskustelussa

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta