Washingtonin osavaltiossa homoavioliitot myötätuulessa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1

USA:n luoteiskolkassa sijaitsevan Washingtonin osavaltion senaatti hyväksyi keskiviikkona samaa sukupuolta olevien avioliitot äänin 28-21. Lakiesitys menee vielä äänestykseen osavaltion edustajainhuoneeseen, jossa lain odotetaan ensi viikolla menevän selkeästi läpi. Molemmissa elimissä on demokraattienemmistö.

Mikäli laki hyväksytään, liittyy Washingtonin osavaltio jo aiemmin homoliitot hyväksyneiden osavaltioiden joukkoon. Näitä ovat New York, Massachusetts, Connecticut, Vermont, New Hampshire ja Iowa, sekä Washington D.C.

Myös mm. Marylandissa ja New Jerseyssä avioliittoasia etenee.

Useissa osavaltioissa on samaa sukupuolta oleville pareille oma parisuhdeinstituutionsa, jossa oikeusvaikutukset poikkeavat enemmän tai vähemmän heteroavioliitosta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Liittovaltio ei tunnusta samaa sukupuolta olevien avioliittoja. Monissa osavaltioissa avioliitto on erityisesti rajattu vain miehen ja naisen väliseksi.

Washington state Senate passes gay marriage bill
The New York Times: Washington State Senate Passes Gay Marriage Bill.nytimes.com/2012/02/02/us/washington-state-senate-passes-gay-marriage-bill.html

1 kommenttia

Se onnistui!

Luoteis-Yhdysvalloissa Tyynenmeren rannalla sijaitsevan Washingtonin osavaltion (asukkaita 6,8 miljoonaa, pääkaupunki Olympia, suurin kaupunki Seattle) edustajainhuone hyväksyi juuri hetki sitten tasa-arvoisen avioliittolain äänin 55-43. Senaatti hyväksyi lain jo aiemmin, ja kuvernööri Christine Gregoire, joka oli itse myös ajamassa avioliittolakia, allekirjoittaa sen heti kun ehtii.

Nyt siis 7 osavaltiossa ja pääkaupunkialue Washington DC:ssä on voimassa tasa-arvoinen avioliittolaki.

http://seattletimes.nwsource.com/html/localnews/2017459861_gaymarriage09m.html

http://blog.seattlepi.com/seattlepolitics/2012/02/08/house-approves-same-sex-marriage/

Kommenttia muokattu: 09.02.2012 klo 05:14