Flashmob Haaviston puolesta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 3

Kahdessa päivässä syntyi vaikuttava flashmob-tapahtuma Helsingin rautautieasemalle. Facebookissa perustettiin Mieskuoro Pekka, sitten hankittiin kamerat, kuvaajat, äänimiehet. Mutta tilanne jatkuu. Torstaina Elokuvantekijät Haaviston puolesta järjestävät oman filmifestivaalinsa Bio Rexissä.

Yotubessa Flashmob Finlandiaa on katsottu jo lähes 150 000 kertaa. Se oli lyhyt tapahtuma Helsingin päärautatieasemalla. Flashmob tulee aina yllätyksenä. Ohikulkijat pysähtyvät katsomaan, ja yhtäkkiä he ovatkin keskellä jotain isompaa tapahtumaa.

Ennen tapahtumaa nopeasti koottu kuoro harjoitteli 50 minuuttia. Pikaisesti laadittiin suunnitelma ja lähdettiin liikkeelle. Sillä hetkellä ei tarkkaan tiedetty edes sitä, montako laulajaa saadaan rautatieasemalle mukaan. Heitä oli sitten paikalla yhteensä 70-90.

Lauluksi valittiiin Finladia, koska jokainen suomalainen sen tuntee ja se herättää positiivisia kansallisia tunteita. Laululla haluttiin tukea presidenttikandidaattia, joka puolustaa monikulttuurisuutta, suvaitsevaisuutta ja tasa-arvoisuutta.

Nyt tehdään uudenlaista poliittista historiaa. Tällä viikolla jo kirjailijat ja kääntäjät kokoontuivat kirjallisuusmaratoniin Haaviston puolesta. Samana iltana oli myös folkmusiikkifestivaali Haaviston puolesta. Ultra Bra koottiin uudelleen ja heillä oli illalla konsertti, jossa heidän kanssaan esiintyi suuri määrä populaarimusiikin tähtiä. Paikalla jäähallissa oli Haavisto puolisoineen ja lavalla kävi mm. ullkoministeri. Yleisöä oli 10 000.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kaikki tämä on syntynyt alle viikossa sosiaalisen median kautta. Koko tämä ilmiö on suuri voitto demokratialle ja taiteelle.

Näin kirjoitti Kim, mieskuoron kokoaja. Kuoroa johtaa Pasi Hyökki.


Tukitapahtuma Pekan kanssa leffaan torstaina
Flashmob Helsingin rautatieasemalla

3 kommenttia

Tässä on varmasti hienoin vaalimainos ikinä. Sanoma on Haaviston takana, me näytämme maailmalle, että me emme sorru ikeen alle. Todella sivistynyt, älykäs ja kaikin puolin parasta mahdollista vaalimainontaa Pekan puolesta.

Koko maailma voisi ottaa oppi miten hommat hoidetaan. Kiitos tekijöille, se on todella mahtavaa!
Rautatieasemalla kuvatulla esityksellä on myös tavallaan ulkosuhteisiinkin liittyvää ulottuvuutta muutaman vuoden taakse, vuoteen 2009, kun The London Gay Men's Chorus vieraili kesällä Helsingissä - ja he lauloivat yhdessä Out'n Loud -homokuoromme kanssa - kaikki suomeksi - tuon saman kappaleen

http://www.youtube.com/watch?v=81SRZa6foWs

Tässä myös heidän flashmobbinsa Helsingistä tuolloin

http://www.youtube.com/watch?v=dj_ROAVlYn0