Kansainvälinen ihmisoikeuksien päivä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 1

Perjantaina tammikuun 27 päivänä vietettiin ympäri maailmaa kansainvälistä holokaustin muistamisen ja ihmiskunnan vastaisten rikosten ehkäisyn päivää, minkä tarkoituksena oli muistuttaa natsien harjoittamasta tuhoamisesta ja Auschwitzin keskitysleirin vapauttamisesta.

Yhdistyneet kansakunnat on päättänyt omistaa kuluvan vuoden niille tuhansille ihmisille, jotka eri ominaisuuksiensa takia joutuivat natsihallinnon syrjimiksi ja murhaamiksi.

Antamassaan julkilausumassa Espanjan valtakunnallinen sateenkaarijärjestö Federación Estatal de Lesbianas, Gays, Transexuales y Bisexuales (FELGTB) muistuttaa kakista niistä sateenkaari-ihmisistä, jotka elävät heidän tuhoamiseen pyrkivien hallitusten alaisuudessa. Tammikuun 26 päivänä tuli vuosi kuluneeksi siitä, kun Ugandassa murhattiin homoaktivisti David Khato se jälkeen, kun hänen kuvansa ja nimensä oli ilmestynyt homojen tuhoamista vaatineen lehden julkaisemaan luetteloon.

FELGBT:n puheenjohtaja Antonio Poveda odottaa Espanjan ulkoministeriön, joka ei tänä vuonna kutsunut järjestöä holokaustin muistopäivän kunniaksi järjestettyihin tilaisuuksiin toisin kuin edellisinä vuosina, ottavan huomioon tämän hitaan mutta väistämättömän tuhoamisen, jota tapahtuu useissa maissa, ja työskentelevän homojen, lesbojen, transsukupuolisten ja biseksuaalien ihmisoikeuksien puolesta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Espanjan sosialistipuolueessa työskentelevän, kansalaisjärjestöjen asioista vastaavan sihteerin Pedro Zerolon mielestä holokaustin muiston pitää olla mielessä joka päivä ihmiskunnan vastaisten rikosten ehkäisemiseksi ja kitkemiseksi kaikkialla maailmassa. Hänen mukaansa on päättäväisesti taisteltava kaikenlaista sukupuoleen, rotuun, etniseen alkuperään, ikään, vammaisuuteen, mielipiteeseen, uskonnolliseen vakaumukseen tai seksuaaliseen suuntautumiseen perustuvaa vihaa, syrjintää ja väkivaltaa vastaan.

Universo Gay (Epanja)

1 kommenttia

Tarkennuksena, että eilen vietettiin siis kansainvälistä holokaustissa menehtyneiden muistopäivää. Kansainvälinen ihmisoikeuksien päivä on 10.12.