EU-parlamentaarikko haluaa homojen etujärjestöltä avustukset pois

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

EU-parlamentin homo- ja lesboasioita seuraava intergroup on tuohtunut siitä, että englantilainen EU-kansanedustaja Godfrey Bloom käyttää parlamentissa homofobisia puheenvuoroja. Bloom on jo useaan otteeseen kääntynyt komission puoleen ja kritisoinut sitä, että ILGA-Europe saa tänä vuonna lähes miljoonan euron avustuksen lobbaustyöhönsä. ILGA Europe on eurooppalaisten homo- ja lesbojärjestöjen katto-organisaatio. Godfrey Bloom kuuluu Englannissa kansallismieliseen UK Independence Partyiin. Europarlamentissa hänen ryhmänsä on osa samaa oikeistopopulistista ryhmittymää, johon kuuluvat mm. Perussuomalaiset ja Italian Lega Nord.

Europarlamentin HLBTI-intergroup koostuu eri ryhmittymiin kuuluvista parlamentaarikoista, siis yli puoluerajojen. Ryhmä seuraa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeustilannetta Euroopan alueella. Ryhmän varapuheenjohtaja, englantilainen Michael Cashman sanoo, että Bloomin kirjelmät tuskin ovat uutisen arvoisia. Sama mies on pitänyt esim. naisten oikeuksista puhumista ajanhukkana.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Godfrey Bloomin toiminnasta on enemmän tässä blogissa. Blogia pitää C-FAM (\"Catholic and Human Rights Institute\")

1 kommenttia

Valtioneuvosto on myöntänyt tämän vuoden puoluetuet.
Puolueet saavat yhteensä 34 miljoonaa euroa, joista Kokoomus saa eniten, noin 7,5 miljoonaa. Perussuomalaiset saavat noin 6,6 miljoonaa ja Vihreä liitto tasan 1,7 miljoonaa.
http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194717363086/artikkeli/puoluetukea+yhteensa+34+000+000+euroa+-+katso+kuinka+paljon+puolueet+saivat.html

Koska tiedämme melko tarkasti puolueiden ja kansanedustajien suhtautumisen homojen ja lesbojen tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen, meidän oikeuksiamme vastustaville puolueille ja kansanedustajille annetaan valtavat määrät rahaa, enkä halua edes laskea, kuinka monta miljoonaa.

Näin on siis Suomessa. Kun laskuihin otetaan mukaan kaikkien EU-maiden ja unionin ulkopuolisten maiden poliittiset puolueet ja edustajat sekä näiden lisäksi kaikissa Euroopan maissa toimivat äärikristilliset, natsistiset ja muut homojen oikeuksia vastaan toimivat järjestöt, homojen oikeuksia vastaan käytetään Euroopassa tähtitieteellisiä summia.

Maailmanlaajuisen homojen oikeuksia ajavan järjestön Euroopan-osasto ILGA Europe saa siis toimintaansa alle miljoona euroa. ILGA Europen merkitys on tärkeä erityisesti unionin ulkopuolisissa maissa, joissa homot kohtaavat eniten halveksuntaa.

Nyt siis EU-parlamentin populistipuolueissa halutaan loputkin tuet pois.
Kuten Suomenkin tilanne osoittaa, populistiset, natsistiset ja kiihkouskovaisten hallitsemat puolueet ja järjestöt ovat kaikista vihamielisimpiä eri ihmisryhmiä kohtaan. Eduskunnan adoptiokeskustelu osoitti jälleen kerran, mistä suunnasta homovihaa lietsotaan.

Koko Euroopassa elää arviolta 40 miljoonaa homoa ja lesboa, joista nykyisissä EU-maissa noin 25 miljoonaa. Suuri osa Euroopan homoista ja lesboista elää valtioissa, joissa yhteiskunta ei tue tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden puolesta toimivia järjestöjä.

EU-edustaja Bloomin homovastaisuus ei sinänsä yllätä. Onhan Suomikin lähettänyt EU-parlamenttiin edustajaksi Essayahin, Soinin, Takkulan ja Korholan, jotka ovat äänestäneet homojen ja lesbojen oikeusturvaa sekä tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta vastaan.

Sitähän ei pysty varmasti sanomaan, mistä sairaalloinen homoviha syntyy, mutta tiettyjen poliitikkojen lausunnot antavat ymmärtää, että yläpäässä heittää pahasti.