Ranskan presidentinvaalikisassa homojen avioliitot nousemassa yhdeksi teemaksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1


Ranskassa valitaan presidenttiä 22. huhtikuuta 2012. Toinen kierros on 6. toukokuuta. Avioliiton avaaminen homopareille on yksi tulevista kampanjateemoista.

Viikko sitten hallituksen tiedottaja torjui tiedon, jonka mukaan presidentti Nicolas Sarkozy (UMP) ottaisi vaaliohjelmaansa rekisteröidyt parisuhteet tai tasa-arvoisen avioliiton homopareille. Mutta Sarkozy tuskin pystyy välttämään tätä kysymystä vaalikampanjansa aikana.


Liberation-sanomalehti oli kertonut, että UMP-puolueen konservatiivisiipi on tasa-arvoista avioliittolakia vastaan. Mielipidetiedustelujen mukaan kuitenkin 63% kansalaisista tukee tasa-arvoa tässä asiassa. Sivistysministeri Luc Chatel sanoi viikko sitten sunnuntaina, radiohaastattelussa, että eräänä päivänä tasa-arvoinen avioliitto tulee. Sarkozykin on puhunut rekisteröityjen parisuhteiden puolesta jo vuonna 2007.

Sarkozyn haastaja Francois Hollande (PS) on puhunut tasa-arvoisen avioliiton puolesta ja hän ottaa sen vaaliohjelmaansa.

Ranskan presidentinvaaleissa on 16 ehdokasta. Ranskassa on vuodelta 1999 rekisteröity parisuhde PACS eli pacte civile de solidarité. Se on sekä homoille että heteroille. Vuosien mittaan on verrattu näiden parien oikeuksia avioliitossa olevien oikeuksiin. Oikeudet eivät ole tasa-arvoisia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Lehtiuutinen

1 kommenttia

Mitenköhän Sarkozy luovii tässä tilanteessa?