Helsingin Gayteatterin HGT:n 5-vuotisjuhlat

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • vaeltaja2006

Helsingin Gay-teatterin ensimmäinen ensi-ilta oli 5 vuotta sitten. Se oli Ralf Königin Sopimus, joka meni täysille katsomoille. On tehty viisi näytelmää ja näyttelijoiden määrä on noussut kuudesta n. viiteentoista. Teatterilaisia kaikkiaan on mukana n. 25. Vuosi vuodelta tulee vaativampia ja monipuolisempia näytelmiä. Yhteisöllisyys teatterin sisällä on säilynyt hyvin.

Viisivuotisjuhla on Kansallisteatterin lavaklubilla lauantaina 21.1.2012 ja seuraavana lauantaina 28.1.2012. Esitykset ovat hieman erilaisia. Illat ovat pitkiä, koska siellä on monenlaisia taiteilijoita mukana osoittamassa tukensa gay-teatterille. Lippuja saa Kansallisteatterin ovelta klo 18 alkaen ja jo siitä alkaen juhlapaikalla tapahtuu, vaikka itse juhla alkaa vasta 19.30. Juhlassa on baari auki ja on pikku syötävää ja juotavaa. Liput ovat 15 euroa.


Maaliskuussa on seuraavan näytelmän ensi-ilta: "Kun jonkun löytää". Ensi-ilta on tasa-arvon päivänä eli Minna Canthin päivänä. Paikkana on entinen Svenska Gården Hämeentien alussa. Näytelmä sijoittuu 30-luvun New Yorkiin.


Kimmoliisa-gayradiossa haastateltiin teatterilaisia eilen illalla.

Audio
Kesto 11 min 20 sek
Teatterin ryhmäkuva
Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!