´Väyrysen mainos loukkaa kaikkia, jotka eivät ole perinteisessä parisuhteessa´

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
  • 15

Paavo Väyrysen keskiviikkona tv:ssä esitetty mainos herättää närää etenkin Pekka Haaviston kannattajissa. Mainoksessa Väyrynen toteaa: "Kyllä talossa pitää isäntä olla, niin, ja emäntä."

Mainos on nähty viittauksena siihen, että Pekka Haaviston (vihr) puoliso on mies eikä "emäntä."

- Suomessa ei ole perinteisesti harrastettu vastapuoleen kohdistuvaa negatiivista mainontaa. Tämä on askel siihen suuntaan", Haaviston kampanjapäällikkö Riikka Kämppi sanoi HS:lle torstaina.

Gallupien perusteella Väyrynen ja Haavisto kisaavat tiukimmin paikasta Sauli Niinistön (kok) vastustajana toisella kierroksella.

HS:n tavoittama politiikkaa kommentoiva kirjailija Jussi Lähde piti mainosta "suurena tyylirikkona". Hänestä se "loukkaa kaikkia, jotka eivät elä perinteisessä parisuhteessa".

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Uutinen hs.fi-palvelussa

15 kommenttia

Vastamainoksessa sanotaan:

Kyllä talossa pitää isäntä olla. Ja parhaassa tapauksessa 2.
Kuvassa poseeraavat Pekka ja Antonio.
En jaksa loukkaantua, jos joku osoittaa tyhmyytensä. Mainos on taitavasti laadittu niin, että se ei ole suoraan ketään vastaan.

Paavo Väyrynen on osoittanut sanomansa ihmisille, jotka ovat tuosta asiasta vankasti samaa mieltä hänen kanssaan. Epävarmoja mainos pikemminkin karkottaa kuin houkuttaa, ja vastapuolelta hän ei sillä ketään käännytä puolelleen, päinvastoin he äänestävät entistä varmemmin tasa-arvoa kannattavaa ehdokasta.