Matkamessut: Muualla on tarjolla gay-matkaluetteloita

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Vuosien mittaan on matkatoimistoilta toivottu jotain kädenojennusta homo- ja lesbomatkailijoiden suuntaan. Joidenkin matkatoimistojen luetteloissa onkin jo hotelleja, joita mainostetaan gay-ystävällisinä. Mutta asiassa on oltu varovaisia, koska "markkinat ovat pienet".

Saksalainen DerTour näyttää esimerkkiä. (Se ei ole sama kuin Suomessakin toimiva DeTour!). DerTour on julkaissut katalogin homo- ja lesbo-matkailijoille. Gay Travel -katalogissa on 92 sivua ja siinä esitellään 140 hotellia yli 30 maassa.

Idea omasta matkaoppaasta oli jo kauan ilmassa, kerrotaan matkatoimistosta. Luettelo on voimassa vuoden 2012 loppuun ja siinä esiteltyjä hotelleja voidaan lisätä muuhun matkanjärjestäjän tarjontaan. Oppaassa on kolme teemakokonaisuutta: "City Street Life", "Beach & Nature" ja "Adventure, Fun & More". Hotellit on jaettu kolmeen ryhmään: gay-friendly, hetero-friendly ja gay-only (vain homoille ja/tai lesboille). Monet matkaluettelon tarjoukset on saatu International Gay & Lesbian Travel Associationin (IGLTA) avustuksella.

Luettelo on siinä suhteessa esimerkillinen, että siinä ei esitellä esim. Dubaita tai Marokkoa. Suorastaan ylitsepursuavaa on tarjonta mm. Espanjaan ja USAhan.

Painos on 100 000, mutta luettelo on myös netissä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Näytteeksi saksalainen gay-matkaluettelo, ks. online-katalog

1 kommenttia