Jerusalem World Pride vasta vuonna 2006

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren

World Pride -tapahtuma Jerusalemissa viivästyy vuodella, tiedotti viikonloppuna tapahtuman järjestäjät Jerusalem Open House. Syy on se, että tapahtuman ei haluta menevän päällekkäin Israelin Gazan alueelta vetäytymisen kanssa. Peruuntumista on arveltu jo jonkin aikaa, sillä kaikki liikenevät turvajoukot tarvitaan vetäytymisen turvallisuudesta huolehtimiseen.

Suvaitsevaisuus, moniarvoisuus ja tasa-arvo ovat World Priden periaatteet, sanoo Jerusalem Open Housen puheenjohtaja Noa Sattath, ja jatkaa, että sikäläisissä oloissa WorldPriden järjestäminen samanaikaisesti Gazasta vetäytymisen kanssa ei olisi hyvä ratkaisu. WorldPride on kohdannut vastustusta erityisesti uskonnollisilta tahoilta.

WorldPride-tapahtuma oli aiottu pitää 18. - 28. elokuuta tänä vuonna, mutta on nyt siirretty pidettäväksi 6. - 12.2006. WorldPride järjestetään viiden vuoden välein. Vuonna 2000 tapahtuma oli Roomassa. WorldPriden peruuntumisesta huolimatta Jerusalem Pridea vietetään suunnitelmien mukaisesti neljättä kertaa 30 kesäkuuta.

- worldpride.net
- 365gay.com
- qx.se

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!