Café-bar Cavalier avaa helmikuussa

  • Uutinen
  • Vapaalla
  • Sami Mollgren

Helsingissä "homomyönteinen" kahvilatoiminta on ollut varsin pientä moniin muihin maailman isoihin kaupunkeihin verrattuna. Muutenkin kahvilakulttuuri on Suomessa melko vaatimatonta ja suurimmaksi osaksi ketjuuntunutta. Helsingin Kalliossa on jo pitkään toiminut Kahvila Kulma ja sen kaverina kesäisin Bear Park Cafe -kahvila. Myös Isolla Roobertinkadulla vuodenvaihteeseen asti toimineen dtm:n yhteydessä oli kahvilatoimintaa.

Helsingin Malminrinteeseen, Kampintorin laidalle aukeaa helmikuun alussa uusi 24-asiakaspaikkainen kahvila-baari. Café-bar Cavalier avataan nettisivujensa mukaan 1.2.12 klo 12.12, osoitteessa Malminrinne 2 - 4.

Päiväsaikaan Cavalier toimii kahvilana, jossa on tarjolla pääosin kotileipomossa valmistettuja klassista linjaa noudattavia suolaisia ja makeita kahvileipiä. Tuotteiden raaka-aineissa painotetaan luomua ja kotimaisuutta. Kahvilassa kun ollaan, on aina tarjolla myös tuoretta kahvia, espressoa, capuccinoa sekä teetä. Kesäksi luvataan myös pienoinen terassi.

Iltaisin kahvilasta muotoutuu baari, vaikka baari palvelee kaikkina kahvilan aukioloaikoina yksin, kavaljeerin tai isommankin seurueen kanssa saapuvia. Tunnelmaa luomassa on eri aikakausien tai mantereiden suosituinta musiikkia. Toisinaan on tarkoitus järjestää myös intiimejä live-esityksiä ja vaihtuvia taidenäyttelyjä.

Nykyajan tapaan asiakkaille on tarjolla langaton nettiyhteys.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Cafe Cavalieriin ovat perustajiensa mukaan kaikki yhtäläisen tervetulleita, sillä vuoden 2012 tapaan gay-kulttuuri elää omaa elämäänsä sulassa sovussa kaiken muun kanssa. Kyseessä ei ole siis erityisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville ajateltu paikka. Cavalierin logossa karhulipusta tuttu tassunjälki kuitenkin kertoo pisteenä i-kirjaimen päällä pienen oman viestinsä.


Helsingin homobaariympyröissä on viimeisen vuoden aikana tapahtunut paljon muutoksia pitkän rauhallisemman kauden jälkeen. Kahvilan tuntumassa toimiva legendaariseksi mainittu, homomiestenkin suosima erotiikkaliike- ja videovuokraamo Keltainen Ruusu ehti olla muutaman päivän kiinni, mutta on nyt taas auki. Viime vuonna lopetti Simonkadun Jenny Woo ja vuodenvaihteessa sulki ovensa vasta kesällä Kampin keskukseen avattu K23. Myös Isolla Roobertinkadulla pitkään toiminut dtm sulki ovensa uudenvuodenyönä, auetakseen uudessa osoitteessaan Mannerheimintie 6:ssa samoin 1. helmikuuta 2012.

Kuva Malminrinteen - vielä remontin alla olevasta - uudesta paikasta. Valokuva: Vaeltaja2006

www.cafecavalier.com
FB: Café Cavalier

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!