Espanja lopettaa aids- ohjelmansa säästääkseen valtion menoja

  • Uutinen
  • Terveys ja tutkimus
  • Lassi Valve

Espanjan virallisen lehden vuoden 2011 viimeinen numero (31 12.2011) kertoi maan hallituspuolueen (Partido Popular -PP) päättäneen lakkauttaa kansallisen aids-ohjelman (Plan Nacional sobre el Sida) osana menojen leikkauksia ja verojen korotuksia.

Toimenpide iskee voimakkaasti taisteluun aidsin leviämistä vastaan espanjalaisessa yhteiskunnassa varsinkin nyt, kun tauti näyttää leviävän esteettä ja järjestöt saavat entistä vähemmän varoja sen torjumiseksi. Toimenpide vaikuttaa erityisesti miehiin, jotka ovat sukupuoliyhteydessä toisiin miehiin; näiden keskuudessa uudet HIV-tartunnat ovat yleisimpiä.

Kansallinen aids-komissio perustettiin Espanjan terveysministeriön alaisuuteen vuonna 1987, ja sen tarkoituksena on ollut vahvistaa aidsin leviämisen vastaista kampanjaa. Komissio on ollut tekemisissä epidemiologian, ehkäisyn, avustuksen, tutkimuksen ja kansainvälisten suhteiden kanssa ja tehnyt yhteistyötä Espanjan autonomisten alueiden ja kaupunkien kanssa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Joulukuun alussa Euroopan parlamentissa oli käsiteltävänä julkilausuma, jossa Euroopan yhteisöä kehotettiin taistelemaan HIV:n/aidsin leviämistä vastaan. 11 Partido Popularin edustajaa vastusti julkilausumaa.

Universo Gay (Epanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!