USA:ssa uusi TV-kanava sateenkaariväelle

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren

Viacom avasi ´Logo´-nimisen TV-kanavan homoille, lesboille ja biseksuaaleille kesäkuun lopussa. Maassa ovat jo aiemmin toimineet ´Here!´ ja ´Q´ -nimiset kanavat. Erona aiempiin homojen TV-kanaviin on se, että uuden kanavan taustalla on jättiyhtiö, sen mediaosaaminen ja sen rahat. Uusi kanava näkyy kaapeliverkkojen välityksellä noin kymmenessä miljoonassa taloudessa USA:ssa.

Kanavan ohjelmisto ei eroa suuresti muista televisiokanavista, vaan ohjelma on sopivaa koko perheelle. Avausohjelmana näytettiin USA:n homojen historiasta kertova dokumenttifilmi, ja sen jälkeen nähtiin dokumentteja homoista rugbyn pelaajista, trans-näyttelijöistä, lesboista surffaajista, homoista republikaaneista ja teineistä, joilla on samaa sukupuolta olevat vanhemmat.

Kanavan käynnistäminen on saanut konservatiiviset kristilliset järjestöt takajaloilleen. Mm. Women for America -järjestön mukaan kanavan käynnistymisen päivä oli "surun päivä Yhdysvalloille", ja sen mukaan on edesvastuutonta esittää myönteisessä valossa homojen "moniavioinen elämäntapa, joka johtaa sairauksiin ja tauteihin". Järjestöllä on puoli miljoonaa jäsentä.

´Logo´-kanavan toimitusjohtaja Lisa Sherman sanoo, että USA:n noin 15 miljoonaa homoseksuaalia on houkutteleva kohderyhmä mainostajille. Lasten vähäisyyden takia heillä on löysää rahaa enemmän kuin useilla saman ikäisillä heteroilla. ´Q´-tv-kanavan perustajan ja pääomistajan Frank Olsenin mukaan homoille suunnattujen TV-kanavien lisääntyminen ei kerro yhteiskunnan liberalisoitumista, vaan mainostajien lisääntyneestä kohderyhmäajattelusta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Damon Rominen "Gay and Lesbian Alliance Against Defamation" -järjestöstä huomautti, että Logo, Here! ja Q antavat ennennäkemättömän mahdollisuuden homoille ja lesboille nähdä omasta näkökulmastamme sen mitä olemme, ei siten miten muut meidät näkevät.

- www.gay.com

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!