EuroGames 2012 silmätikkuna

  • Uutinen
  • Urheilu
  • vaeltaja2006
  • 1

Berliinin pormestari Wowereit lähetti Budapestin ylipormestarille pyynnön turvata ensi kesän EuroGamesit. Vastauksessaan unkarilainen kolleega ilmoitti, ettei hän halua olla kisojen kanssa missään tekemisissä. Kaupungin vastaantuloa on turha odottaa.

Samat poliittiset piirit, jotka todennäköisesti aiheuttavat kisoissa häiriöitä ja mellakoita, ovat jo etukäteen vaatineet kisojen estämistä. Syy on selkeä: kisojen turvallisuus tulee vaatimaan paljon poliiseja ja on pakko käydä kansalaisten kukkarolla, kun maksetaan poliisien ylityökorvaukset.

Eilen asista kirjelmöi Unkarin Kristillisdemokraattien nuorisojärjestö IKSZ. He eivät tiedotteessaan olleet huolissaan suvaitsevaisuusasioista vaan poliisioperaatiosta. Kirjelmässä sanotaan, että heille tuli yllätyksenä homojen kisat Budapestissa juhannuksen jälkeen 2012. Budapestiläiset ovat jo vuosia saaneet kokea homojärjestöjen älyttömän, provokatiivisen ja tarkoituksettoman pride-kulkueen, jossa on ollut paljon ulkomaalaisia. Läpi unkarilaisen yhteiskunnan paheksunta on ollut laajaa.

Maan hallinto on asettanut tavoitteeksi, että julkisten varojen tuhlailun on loputtava. Kaikki kansalaiset pakotetaan säästäväisyyteen. Edellinen pride-kulkue maksoi 100 miljoonaa forintia poliisin kuluina. Voi vain kuvitella, mitä monipäiväinen tapahtuma tulee maksamaan. Tällaiselle tapahtumalle ei saa antaa mitään valtion tukea eikä sitä joukkoa saa päästää valtion tai kuntien urheilutiloihin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Torstaina äärioikeistolainen Jobbik antoi samanlaisen tiedotteen. He pontevasti vaativat, että urheilutiloja ei saa antaa homokisojen käyttöön. Ovet on pidettävä tiukasti kiinni. Jobbikin piireissä on vedetty esiin loukkaavana sekin, että olympiavuonna järjestetään tällaiset provokatiiviset kisat. Heiltä on kuitenkin jäänyt huomaamatta, että Lontoon olympiakisojen toimikunta on lähettänyt Budapestiin tukea ilmaisevan tiedotteen. Muutenkin olympiakisojen aikaan jo antiikin ajoista lähtien on pyritty sovintoon vihollisten kanssa.

Kisat pidetään 27.6.-1.7.2012. Osanottajia on arvioitu tulevan mukaan 3 800, lajeja on 18. Kisat alkoivat vuonna 1992.

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • hell on earth?
  • 1.1.2012, 15.54
Mitenkähän pienen osan Unkarin kristillis"demokraatit" käyttävät tuloistaan hyväntekeväisyyteen, vai meneekö liki kaikki vain pahantekeväisyyteen?

Mitenkähän paljon kuluja, ja tulonmenetyksiä, Unkarin valtiolle jobbiklaiset aiheuttavatkaan?

En uskottele, vaan olen täysin varma, että nimenomaan he käyvät Unkarille todella kalliiksi.

Tässä Euroopan Yhdysvalloissa noitten tiettyjen osavaltioitten meno käy vieläkin pahemmaksi - kuitenkin ihan samoista syistä kuin rapakonkin takana.