Kenialaisnuoria käytetään seksuaalisesti hyväksi Saudi-Arabiassa ja Qatarissa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 1

Africana Identity-niminen aikakauslehti on julkaissut joulukuun numerossaan reportaasin, jossa selostetaan Kenian yliopistoissa opiskelevien nuorten kärsimiä huijauksia, kun heille luvataan loistavia työtilaisuuksia ja kun he sen sijaan päätyvät seksuaalisen hyväksikäytön uhreiksi Saudi-Arabiassa ja Qatarissa. Uhrit eivät voi valittaa tästä Afrikan mantereella voimassa olevan homofobisen lainsäädännön takia.

Aikakausilehti on tehnyt laajan tutkimuksen Keniassa ja keskittynyt erityisesti Kenyattan yliopistoon. Siellä kymmeniä nuoria miehiä on houkuteltu loistavin työtilaisuuksin Saudi-Arabiaan, Qatariin ja Yhdistyneisiin Arabiemiirikuntiin. Opiskelijat hyväksyvät tarjoukset matkustaa ulkomaille töihin, mutta jo lentoasemalla heidät erotetaan toisistaan ja määränpäässä heitä käytetään seksuaalisesti hyväksi.

Lehti kertoo tästä toiminnasta kärsineen kenialaisopiskelijan antaman todistuksen. Hänen nimeään ei voitu paljastaa hänen turvallisuutensa takia, mutta hän kertoi: ”Minua nöyryytettiin, minua käytettiin seksuaalisesti hyväksi väkivaltaisin, sadistisin ja homoseksuaalisin keinoin, ja lopulta päälleni virtsattiin ja ulostettiin.”

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Nämä seksuaalisen hyväksikäytön ja ihmiskaupan uhrit eivät koskaan voi tehdä rikosilmoitusta kärsimyksistään, koska homoseksuaaliset suhteet, joihin heidät on pakotettu, ovat rangaistavia melkein koko maanosassa. Jos he tekevät ilmoituksen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, johon on sisältynyt homoseksuaalista käyttäytymistä, he joutuvat vaaraan tulla pidätetyiksi.

Universo Gay (Epanja)

1 kommenttia

Kyrie eleison!
Millaista pahuutta. Hyvä, että joku on uskaltanut kertoa asiasta. Asiaan vaikuttaminen on vaikeaa, luulisin, mutta virallista Suomea olisi kehotettava ottamaan asia esille.