Espanjalainen homopari taistelee oikeuksiensa puolesta Ranskassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Espanjalainen homopari on aloittanut Ranskassa oikeustaistelun, jotta maan viranomaiset tunnustaisivat avioliiton, jonka miehet solmivat keskenään Espanjassa. Ranskan hallitus on estänyt miehiä virallistamastaa heidän aviosäätyään heidän nykyisessä kotimaassaan, jossa he ovat asuneet vuosikymmeniä. Miesten puolustusasianajaja on vaatinut Ranskaa noudattamaan kansainvälistä oikeutta.

Insinööri Manuel de Aguirre ja valtion virkamies Antonio Damieta solmivat viime helmikuussa avioliiton keskenään Espanjan Etelä-Afrikan konsulaatissa saadakseen aviopareille kuuluvat oikeudet. Ranska ei myönnä näitä oikeuksia samaa sukupuolta olevien henkilöiden muodostamille pareille. Pari ei kuitenkaan ole onnistunut saavuttamaan tavoitteitaan, koska Ranskan hallitus on tähän mennessä suhtautunut kieltävästi miesten Espanjan konsulaatissa solmimaan avioliittoon.

Tähän mennessä Ranskan viranomaiset ovat tunnustaneet ulkomailla avioliiton solmineiden homoavioliitot, vaikka heillä on oikeus estää tämä tunnustaminen, jos he uskovat solmitun avioliiton muodostavan ”hyökkäyksen yleistä järjestystä kohtaan”.

Pari on muistuttanut Ranskan hallituksen kielteisen suhtautumisen olevan Euroopan lakien vastainen päätös, ja pyytää puolustusasianajajansa tavoin, että Ranska noudattaa kansainvälisen oikeuden sääntöjä.

Presidentinvaalit

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ranskan homoparit saattavat saada oikeuden solmia avioliiton keskenään ensi vuoden presidentinvaalien jälkeen. Mielipidemittausten mukaan homoavioliittoja tukevan Sosialistipuolueen ehdokas voittaa vaalit.

Universo Gay (Epanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!