Seta esitti huolensa Venäjän tilanteesta – ministerit vastasivat

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Seta on pyytänyt Suomelta toimia Venäjän seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen hädänalaisen aseman johdosta. Joulukuun puolivälissä Seta sai ulkoministeriön kaikkien kolmen ministerin allekirjoittaman vastauksen.

Ministerit kertovat Suomen seuraavan Venäjän lhbt-ihmisoikeustilannetta aktiivisesti ja vahvistavat, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeudet ovat yksi Suomen kansainvälisen ihmisoikeuspolitiikan painopisteistä. Tämä on määritelty vuonna 2009 Valtioneuvoston selonteossa Eduskunnalle Suomen ihmisoikeuspolitiikasta.

Ulkoasiainministeriö on seurannut tarkkaan lakialoitteiden etenemistä ja niihin liittyvää keskustelua Arkangelissa ja Pietarissa sekä pyytänyt ja saanut siihen liittyen raportteja Venäjän edustustoiltaan. Pietarin pääkonsulaatti on ollut yhteydessä Venäjän viranomaisiin. Asiasta on keskusteltu myös EU:n Venäjällä olevan delegaation ja Pietarissa toimivien EU-maiden edustustojen kanssa.

EU-tasolla oltiin yhteydessä Pietarin viranomaisiin juuri ennen lakialoitteen toista käsittelyä. Silloin muistutettiin, että Pietarin duuman lakialoite on syrjivä ja Euroopan neuvoston suositusten vastainen. Marraskuun lopulla järjestettiin myös ihmisoikeuskonsultaatio.

Vastauksen ovat allekirjoittaneet ministerit Erkki Tuomioja, Heidi Hautala ja Alexander Stubb.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Lakiehdotuksen seuraavaa käsittelyä Pietarissa on siirretty.

Ulkoministeriön vastaus
Setan uutinen

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!