Helsingin kaupunki ei puutu Pietarin lakisuunnitelmiin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Amnesty vaati viime perjantaina, että Helsingin kaupunki Pietarin ystävyyskaupunkina julkisesti vastustaa uutta ”homopropagandan” kieltävää lainsäädäntöä, jota puuhataan Pietariin. Amnesty pyysi Pajusta vetoamaan Pietarin kuvernööriin lakiesityksen hylkäämiseksi.

Eilen Hufvudstadsbladetin haastattelussa Helsingin kaupunginjohtaja Pajunen kertoi, että asiasta on keskusteltu kaupunginhallituksessa, ja on todettu, että kaupunki ei ole aktiivinen toimija ulkopolitiikassa. Helsinki näyttäköön vain mallia hyvin sujuneesta pride-juhlasta.

Amnestysta Piia Puu Oksanen ei hyväksy Helsingin perusteluja: ” Koska kyseessä on alueellinen laki, olisi ollut erittäin tärkeää nostaa asia ensin esille alueellisella tasolla”.

Kaupunginjohtaja Pajunen on pitänyt asiaa sinänsä tärkeänä, mutta sanoi, että kaupunki pitää yhdenvertaisuutta esillä kahdenvälisissä yms. tapaamisissa eli aina, kun siihen on tilaisuus.

****

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Amnestyn nettisivulla on tiivistelmä Pietarin tilanteesta. Pietarin kaupunginvaltuusto on äänestänyt "homopropagandan” julkisen esittämisen kieltävän lakiesityksen puolesta lähes yksimielisesti. Lain turvin viranomaiset voisivat sakottaa homoseksuaalisuuden tai transsukupuolisuuden ”propagoinnista” alaikäisten nähden – käytännössä siis millä tahansa julkisella paikalla. Esimerkiksi homofobian vastaisiin mielenilmauksiin osallistuminen voisi tulla rangaistavaksi, kuten myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen järjestöjen antama neuvonta- ja tukipalvelu.

Vaikka kaupunginvaltuusto on jo äänestänyt lakiesityksen puolesta, yksi äänestys ei riitä: esitystä on käsiteltävä kolmessa istunnossa. Seuraava käsittely järjestetään todennäköisesti vielä joulukuussa. Mikäli laki hyväksytään, on Pietarin kuvernöörillä vielä mahdollisuus estää sen voimaantulo.

Uutinen Amnestyn sivulla

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!