Venäläinen provinssi kielsi aidsin vastaisen tempauksen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 1

Venäläisen Tyumenin provinssin viranomaiset ovat kieltäneet erästä seksuaalivähemmistöjä edustavaa järjestöä järjestämästä aidsin vastaista tempausta, jonka tarkoituksena oli taistella uusia HIV-tapauksia vastaan. Järjestö on ilmoittanut valittavansa päätöksestä oikeusistuimille.

Rainbow House-niminen järjestö pyysi Tyumenin provinssihallitukselta luvan viettää aidsin vastaista toimintapäivää, jonka tarkoituksena oli antaa näkyvyyttä taistelulle uusia HIV-tapauksia vastaan Venäjällä. Huolimatta aidsin vastaisten tapahtuminen tarpeellisuudesta paikallishallitus päätti kieltää toimintapäivän viettämisen jättäen järjestön vaille mahdollisuuksia jaella hankkimaansa yli 600 esitettä.

Paikallishallitus on esittänyt kiellon tekosyyksi mahdolliset turvallisuusongelmat väittäen, ettei se pysty takaamaan osallistujien turvallisuutta, jos se sallisi päivän vieton.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Sateenkaarijärjestö on kertonut valittavansa päätöksestä oikeusistuimiin, ja syyttänyt paikallishallitusta julkisesti aloitteettomuudesta aidsin vastaisessa taistelussa.

Universo Gay (Epanja)

1 kommenttia

Esiintyykö turvallisuusongelmia silloin, kun ”Putin Jugend”-nuorisojärjestö haluaa järjestää toimintapäivän Venäjällä?