Oikeus palautti homomiehen ajokortin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Sisilialainen oikeusistuin on päättänyt palauttaa ajokortin miehelle, jolta se takavarikoitiin tämän paljastuttua homoksi. Asiasta kertoi uutistoimisto Ansa. Oikeusistuin perusteli olevan selvää, että seksuaalinen suuntautuminen ei vaikuta kykyyn ajaa moottoriajoneuvoa turvallisesti. Tuomarit lisäsivät, että homoseksuaalisuutta ei voi pitää oikeana psykiatrisena sairautena, vaan enemmänkin persoonallisuushäiriönä.

Lupaviranomaisille oli paljastunut, että 23-vuotias Danilo G. oli vapautettu armeijasta homouden vuoksi, ja hänen ajokorttinsa otettiin pois. Viranomaiset lupasivat myöhemmin testata hänen sopivuutensa auton rattiin. Danilo G:n lakimiehen mukaan hänen asiakkaansa aikoo vaatia 500 000 euroa henkisestä kivusta ja särystä. Lakimiehen mukaan Danilo on syvästi järkyttynyt tapahtuneesta, shokissa ja menettänyt sen takia hiuksiaan.

Human Rights Watchin seksuaalivähemmistöjen asioita johtavan Scott Longin mukaan on hyvä että mies saa ajokorttinsa takaisin, mutta pitävänsä huonona sitä, että perusteluissa sanottiin homoseksuaalisuuden olevan häiriö. Hän sanoo tapauksen osoittavan, miten vielä yli 20 vuoden sen jälkeen, kun homoseksuaalisuutta ei enää ole pidetty virallisesti sairautena, elävät asenteet ja käsitykset vielä vahvoina - myös viranomaisten ja tuomarien mielissä ja lisää, että Sisilian viranomaiset tarvitsevat vielä paljon koulutusta. Long kertoi näkemyksenstä PlanetOutissa.

Lähde & lisää:
gay.com

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!