Seta: Suomen on puututtava kasvavaan homo- ja transfobiaan Euroopassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Seta julkaisi torstaina 2. helmikuuta kannanoton, jossa sanotaan, että Suomen on puututtava kasvavaan homo- ja transfobiaan Euroopassa. Kannanotossa todetaan, että Suomi on ilmoittanut yhdeksi EU-puheenjohtajuuteen liittyväksi tavoitteekseen vapauden, turvallisuuden ja oikeuden alueen kehittämisen. Näin tehdessään Suomen tulee huomioida seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä koskevat erityiskysymykset.

Kannanotossa nostetaan esiin huoli viimeaikaisista Puolassa, Latviassa ja Liettuassa tapahtuneista seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien perusoikeuksien polkemisesta, jonka mm. Euroopan parlamentti tuomitsi täysistunnossaan tammikuun puolivälissä.

Seta kiittää kannanotossaan sitä, että Suomi on pitänyt esillä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tilannetta kansainvälisissä yhteyksissä, ja toivoo, että aktiivisuus heijastuu myös Suomen EU-politiikkaan. Seta toteaa, että "tulevalla EU-puheenjohtajakaudellaan Suomella on sekä mahdollisuus että velvollisuus vaikuttaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen perusoikeuksien turvaamiseen."

Kannanotossa tuodaan esiin myös se, että Euroopan unionissa kansalaisten vapaa liikkuvuus toteutuu puutteellisesti samaa sukupuolta olevien parien ja heidän perheidensä kohdalla, sillä harva EU:n jäsenmaa tunnistaa ja tunnustaa samaa sukupuolta olevien parisuhteet ja perheet.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Seta ilmaisee kannanotossa toiveensa voida työskennellä yhdessä kattojärjestönsä ILGA-Europen ja Suomen hallituksen kanssa muun muassa näiden epäkohtien korjaamiseksi.

- www.seta.fi

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!