Bush sotajalalla homoliittoja vastaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

USA:n presidentti George W. Bush aloitti lauantaisessa radiopuheessaan kampanjan homoavioliittojen kieltämiseksi perustuslaissa. Perustuslakiin suunniteltu lisäys määrittelisi avioliiton miehen ja naisen väliseksi. Tällä estettäisiin osavaltioiden omat päätökset asiassa.

Bush kuvaili kokemusten osoittaneen miehen ja vaimon sitoutumisen rakastamaan ja palvelemaan toisiaan tukevan lasten hyvinvointia ja yhteiskunnan vakautta, ja jatkoi, että "Avioliittoa ei voi irrottaa sen kulttuurisista, uskonnollista ja luonnollisista juuristaan heikentämättä sen hyvää vaikutusta yhteiskuntaan".

Toisaalta hän vetosi kuitenkin suvaitsevaisuuden puolesta homoja ja lesboja kohtaan. Hän sanoi että, kun keskustelua aiheesta jatketaan, on muistettava, että kaikki amerikkalaiset ansaitsevat tasa-arvoisen kohtelun, kunnioituksen ja arvostuksen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Bushin puhe katsottiin yleisesti lähtölaukaukseksi marraskuisiin kongressivaaleihin ja sen kampanjointiin. Esimerkiksi homoliitot ovat ennenkin olleet teema, jolla republikaanit ovat keränneet konservatiivisesti ajattelevien ihmisten ääniä.

- 365gay.com: Bush Uses Radio Address To Bash Gay Marriage
- Keskustelua: Uutisia Yhdysvalloista

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!