Hollannin suurlähettiläs homovihaa pakoon Virosta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Hollannin Viron suurlähettilään Hans Glaubitzin puoliso Raul Garcia Lao on joutunut Tallinnassa useita kertoja rasististen ja homofobisten kommenttien kohteeksi. Fyysiseltä väkivallalta on tähän asti vältytty. Lähettiläs on nyt omasta pyynnöstään siirtymässä kesken kautensa puolisoineen Kanadaan Quebeciin konsulaattiin Montrealiin. Asiasta kertoi hollantilaislehti NRC Handelsblad.

Jupakka alkoi viime vuonna suurlähettilään astuttua tehtäväänsä, kun sikäläinen viikkolehti "paljasti" lähettilään ja tämän miehen homopariksi. Parin nimittämistä suurlähettilääksi Viroon pidettiin lehden kommenteissa provokaationa Hollannin suunnalta. NRC Handelsblad kertoo, että Hollannin ulkoministeriö lähetti homoseksuaalisen suurlähettilään Tallinnaan siinä uskossa, että pääosin luterilainen Viro, joka on EU:n jäsen, olisi normeiltaan samanlainen kuin naapurimaa Suomi. "Paljastuksen" jälkeen lähettilään puoliso joutui toistuvasti huutelun kohteeksi.

Seksuaalivähemmistöön kuulumisen lisäksi närää on aiheuttanut lähettilään puolison ihonväri; tämä on kuubalaissyntyinen ja ihonväriltään musta. Myös USA:n lähetystön värilliset työntekijät ovat kohdanneet ongelmia Virossa. Glaubitz toteaa, että yhteiskunta ei ole läheskään valmis hyväksymään kahden miehen suhdetta, etenkin kuin toinen heistä on tummaihoinen.

- Postimees: Homoviha peletas Hollandi saadiku Eestist
- NRC: Ambassadeur weg na homohaat
- Keskustelu: Hollannin suurlähettiläs Eestissä homovihan kohde

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!