Sateenkaariperhetyön projekti aloittanut toimintansa Setassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Toimitus Ranneliike ry

Setassa on toukokuussa aloittanut uusi projekti, joka liittyy perheiden moninaisuuteen. Setan sateenkaariperhetyön projektin tarkoituksena on osaltaan olla mukana tämän moninaisuuden tunnistamisessa. Projektissa kerätään tietoa sateenkaariperheistä, viedään tätä tietoa perheiden kanssa työskentelevien tietoon ja juurrutetaan hyviä käytäntöjä mahdollisimman laajalle. Projektin käynnistymisestä pidetään kesän jälkeen tiedotustilaisuus ja pienimuotoinen seminaari.

Sateenkaariperheillä tarkoitetaan esimerkiksi homo-, lesbo-, bi- ja transvanhempien ja heidän lastensa perheitä. Näitä ovat esimerkiksi naisparin, miesparin tai ei-heteroseksuaalisen yksinhuoltajan perheet sekä perheet, joissa on enemmän kuin kaksi vanhempaa. Suomessa sateenkaariperheitä on tuhansia.

Sateenkaariperhetyön projekti on Raha-automaattiyhdistyksen rahoittama ja Seta ry:n hallinnoima projekti. Projektin kestoksi on suunniteltu kolme vuotta. Päämääränä on tuottaa laadukasta ja ammatillista koulusta sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille sekä koulutuksen eri tasoille. Tuotettavan korkeatasoisen koulutusmateriaalin on tarkoitus palvella Setan koulutustoiminnan tarpeita perheiden moninaisuuden osalta.

Projekti pyrkii verkostoitumaan mahdollisimman laajasti perheiden kanssa työskentelevien järjestöjen ja ammattilaisten kanssa. Tarkoituksena on juurruttaa käytäntöjä, jotka ottavat huomioon jokaisen perheen ominaislaadun. Sateenkaariperheiden erilaiset tarpeet tulisi voida hoitaa normaalien hyvinvointipalvelujen kautta niin, etteivät yksittäiset perheet joudu kouluttamaan viranomaisia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Projekti toimii tiiviissä yhteistyössä Sateenkaariperheet ry:n, Transtukipisteen perhetyön ja Setan jäsenjärjestöjen sosiaalityöntekijöiden kanssa. Projektissa toimii yksi työntekijä, projektikoordinaattori Juha Jämsä. Työntekijä vastaa verkostoitumisesta, koulutuksen kehittämisestä ja toteuttamisesta, koulutusmateriaalin tuottamisesta ja tiedon keruusta. Tässä kaikessa hyödynnetään Sateenkaariperheet ry:n luottamushenkilöiden ja jäsenien tietoutta. Projektityöntekijä ei hoida Sateenkaariperheet ry:n hallintoa tai toimi sosiaalityöntekijänä.

Projektia ohjaa ohjausryhmä. Projektikoordinaattori ja ohjausryhmä toivottavat kaikki asiasta kiinnostuneet tervetulleiksi mukaan yhteistyöhön sateenkaariperheiden yhteiskunnallisen aseman vakiinnuttamiseen.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!