Latvian presidentti vastustamaan homojen oikeuksien rajoittamista

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Latvian parlamentti päätti sorvatessaan uutta työlainsäädäntöä, ettei seksuaalisen suuntautumisen perusteella tapahtuva syrjintä olisi rikollista. Seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolesta toimivat järjestöt ovat pyytäneet presidenttiä olemaan hyväksyvättä lakia.

Maan presidentti Vaira Vike-Freiberga on nyt ilmoittanut, ettei tämä aio vahvistaa uutta kohuttua työlakia, josta parlamentti poisti kohdan, jolla kriminalisoidaan seksuaalisen suuntautumisen perusteella tapahtuva syrjintä työmarkkinoilla. Presidentti katsoo, ettei henkilön oikeutta työhön voi kytkeä ihmisen yksityiselämään, joka on perustuslain suojaama.

PRIDE RIIASSA 21. - 22.7.2006

Latvian pääkaupungissa Riiassa järjestetään historian toinen pride-tapahtuma 21. - 22.7.2006. Latvialaisten tueksi on pyydetty apua mm. Ruotsista, Venäjältä, Suomesta ja Virosta. Myös europarlamentaarikkoja on pyydetty mukaan.

Ilmassa on ollut halua kieltää pride-kulkue Riian keskustassa. Presidentti Vaira Vike-Freiberga ei kuitenkaan katso kiellolle olevan mitään perusteita. Presidenttiä haastateltiin radioon. Hänen mukaansa viranomaisten on pidettävä huolta, ettei välikohtauksia synny. Hän lisäsi myös, ettei usko marssimalla vakuutettavan ennakkoluuloisia henkilöitä homoseksuaalisuutta kohtaan, mutta mm. työelämän tasa-arvon vaatimisessa on järkeä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

EU-parlamentti on myös ottanut voimakkaasti kantaa Euroopan entisissä sosialistimaissa (myös mm. Latviassa) lisääntynyttä homofobiaa vastaan.

- 365gay.com: Latvian President Vetoes Rights Bill After Gay Protections Stripped
- Latvia hyväksyy homojen syrjinnän työmarkkinoilla
- Latvia Pride - Riga Pride 2006
- Keskustelu: Latviassa tarvitaan apua

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!