Jerusalemissa valmistellaan WorldPride-tapahtumaa

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren

Jerusalemissa järjestetään WorldPride-tapahtumaviikko elokuussa. Kaupunkiin odotetaan tuhansia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvaa ihmistä. Tapahtumaviikko on tarkoitus käynnistää 6. elokuuta uskonnollisten tahojen vastustuksesta huolimatta. Juutalaiset, kristilliset ja islamilaiset tahot ovat olleet takajaloillaan tapahtuman vuoksi. Jaossa on ollut mm. lentolehtisiä, jossa on luvattu palkkioita "Sodoman ja Gomorran ihmisen" tappamisesta.

Uskonnolliset puolueet ovat vaatineet parlamentissa tapahtuman kieltämistä. Jerusalemin asiain ministeri Jaakov Edri on kuitenkin todennut, ettei hallituksella ole valtuuksia puuttua asiaan. Jerusalemin kaupungin johto on ilmoittanut jättävänsä asian turvallisuuskysymyksiä ratkovan poliisin päätettäväksi.

WorldPride-tapahtumia on järjestetty vuodesta 2000 lähtien, jolloin tapahtuma oli Roomassa. WorldPride oli tarkoitus järjestää Jerusalemissa jo viime vuonna, mutta se peruttiin, koska tapahtuman ei haluttu menevän päällekkäin Israelin Gazan alueelta vetäytymisen kanssa.

- Vanha uutinen: Jerusalem World Pride vasta vuonna 2006

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!