Fiktiosankareiden seksuaalinen suuntautuminen puhuttaa

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren

Monien sarjakuvahahmojen, valkokankaan sankareiden ja kirjojenkin henkilöiden seksuaalisesta suuntautumisesta on esitetty pohdintoja. Joskus hahmon luojakin on jättänyt asian täysin avoimeksi. Monien mielestä hahmon seksuaalinen suuntautuminen ei edes ole merkittävä asia, ellei tarinaan liity ihmissuhdeasioita.

Batmanin ja Robinin seksuaalisesta suuntautumisesta ja näiden keskinäisestä suhteesta on väännetty kättä jo puolen vuosisadan verran. George Clooney kertoi taannoin hänen esittämänsä Batmanin olleen nimenomaan homo.

Kesäkuussa Advocate-lehti kyseenalaisti Teräsmiehen seksuaalisen suuntautumisen. Lehti pohdiskeli "Kuinka homo Teräsmies on". Hahmon homofanit ovat jo pitkään olleet vakuuttuneita Teräsmiehen ja tämän arkisemman minän Clark Kentin homoseksuaalisuudesta. Asiaa on puitu keskustelufoorumeilla, ja samalla sarjakuvan- ja elokuvantekijöiltä on vaadittu vahvistamaan epäilykset oikeaksi. Elokuvan ohjaaja Bryan Singer totesi kuitenkin, että teräsmies on "ehkä heteroseksuaalisin hahmo elokuvissa milloinkaan". Sarjakuvaa julkaisevasta DC Comicsista Paul Levitz totesi, ettei teräsmies ole homo.

Seuraavan Superman -leffan pääroolissa oleva Brandon Routh äänestettiin hiljakkoin Out-lehdessä maailman toiseksi suurimmaksi homoikoniksi. Edelle kiilasi vain Paris Hilton.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Myös Johnny Deppin esittämä kapteeni Jack Sparrow elokuvassa Pirates Of The Caribbean - Kuolleen miehen kirstu ei ole näyttelijänsä sanoin ihan hetero.

- Brokebat Mountain: "Batman is gay", says George Clooney
- The Advocate: How Gay Is Superman?
- pinknews.com: Superman Returns is out on July 14 2006.
- Access Hollywood: Johnny Depp: More 'Pirate' Sequels?

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!