Tallinnalaisen homobaarin heijastinkampanja hermostutti

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Tallinnalaisen Angel-homoravintolan oli tarkoitus jakaa tuhat ravintolan logolla varustettua heijastinta alle 18-vuotiaille nuorille pojille. Heijastin olisi pitänyt noutaa ravintolan kahvilasta.

Aluksi tasa-arvovaltuutettu älähti asiasta, koska heijastimia olisi jaettu vain pojille. Sen jälkeen ravintola ilmoitti, että myös tytöt voivat saada heijastimen. Myös lastensuojelujärjestö ja opetusministeriö hermostuivat kampanjasta. Lastensuojeluliiton johtaja Alar Tamme näki yhteyden pedofilian ja heijastimien jakamisen välillä. Tämän jälkeen virolaiset GLBT-järjestöt sanoutuivat irti kaikesta pedofiliaan liittyvästä toiminnasta.

Kampanja päätettiin keskeyttää ennen sen kunnollista alkamista, sillä se sai julkisuudessa kielteisen vastaanoton. Angelin toimitusjohtaja Reimo Mets sanoo, että "halusimme tehdä jotain myönteistä, mutta tuntuu, ettemme käyneet kaikkia yksityiskohtia riittävästi läpi". Metsin mukaan kampanjalla oli tarkoitus tehdä jotain hyödyllistä ja samalla lisätä nuorten tasa-arvoisempaa suhtautumista.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ravintolan johtajan mukaan heijastimet eivät joudu hukkaan, vaan ne jaetaan Club Angelin asiakkaille viikonvaihteessa. "Heijastimesta on hyötyä kaikille jalankulkijoille - ja koska olemme vanhassakaupungissa, tulevat asiakkaamme baariin jalan, ja heijastin on turvaksi kotimatkalle", kertoi ravintolan toimitusjohtaja.

Lähteet ja lisätietoa:
- Eesti Päevaleht: Klubi Angel jätab helkurikampaania ära
- Eesti Päevaleht: Geiklubi meelitab Tallinna lapsi helkuritega

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!