Kirkon työntekijöiden rekisteröity parisuhde huomion kohteena Kosken seurakunnassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 8

Kosken seurakunnassa kirkkoherra ja nuorisodiakoni rekisteröivät parisuhteensa. Tapahtuneesta on jouduttu järjestämään tiedotustilaisuuksia.

Auranmaan Viikkolehti kertoo uutisessaan, että Kosken seurakunnan kirkkoherra Terhi Latvala ja nuorisodiakoni Katri Tuori ovat rekisteröineet parisuhteensa 11. marraskuuta. Pariskunta kertoo eläneensä parina viime joulusta lähtien ja päättäneen virallistaa parisuhteensa.

Seurakunnan työntekijöille ja luottamushenkilöille on pidetty tiedotustilaisuuksia.

Pariskunta kertoo toimivansa kirkon virallisen linjan mukaisesti ja heidän tehtäviensä jatkuvan kirkossa kuten ennenkin. He arvelevat kuitenkin joidenkin henkilöiden pahoittavan mielensä heidän henkilökohtaisesta päätöksestään. He kehottavat seurakuntalaisia tulemaan reilusti keskustelemaan heidän kanssaan, jos mieleen tulee kysymyksiä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Auranmaan Viikkolehden uutinen

8 kommenttia

Onko yhdenvertaisuussääntöjen ja syrjintäkieltojen mukaista, että rekisteröityyn parisuhteeseen menevä joutuu selittelemään tekoaan tiedotustilaisuuksilla? Tässä on vielä matkaa syrjimättömyyteen.

Heteroavioliittoon menijää yleensä tervehditään kukkasin.

Kommenttia muokattu: 27.11.2011 klo 09:13
Minusta nuo kirkon työntekijät ovat ottaneet huomioon realiteetit seurakuntayhteisön sisällä ja päättäneet nostaa kissin pöydälle. Tämän jälkeen selän takana puheille on vähemmän tilaa.

Vaeltajan kanssa olen samaa mieltä, että tällaiseen toimeen ei tänä päivänä pitäisi olla enää minkäänlaista tarvetta.

Kommenttia muokattu: 27.11.2011 klo 09:13