Aasialaista homo- ja lesboelokuvaa esiteltiin Hong Kongissa

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • jnsto

Hong Kongin HLBT-filmipäivät marraskuun lopulla 2011 tarjosivat aiempaa enemmän aasialaista elokuvaa. Esillä olivat ilmeisesti ensimmäiset homo- ja lesboelokuvat Vietnamista, Thaimaasta ja Malesiasta.

Festivaalitiedotuksen mukaan vietnamilaiselokuva ”Lost in Paradise” on maansa ensimmäinen, jossa homosuhde näytetään myönteisenä. Filmin sisältö kuvaa kuitenkin myös homokentän raadollisuutta. 20-vuotias maalaispoika Khoa saapuu Saigoniin aloittaakseen uuden elämän. Hän tapaa sujuvasanaisen Dongin, joka tarjoaa asuntoa. Pian kuitenkin Dong ja tämän poikaystävä Lam varastavat Khoan rahat ja Khoa pakenee asunnosta. Ennen pitkää Dong työntää Lamin kadulle ja tämä päätyy vuokrapojaksi. Khoa ja Lam tapaavat ja heille muodostuu olosuhteiden sanelema ystävyys. Filmin ohjaaja on Vu Ngoc Dang, pääosissa Hieu Hien sekä Manh Hai Luong. Yllä olevat kuvat ovat Hong Kongin festivaalin tiedotusaineistosta.

“In a Bottle” on kiistaa herättänyt malesialainen filmi sukupuolenvaihdosleikkauksen läpikäyvästä transmiehestä nimeltään Ruby. Hän menee leikkaukseen lähinnä miellyttääkseen miesystäväänsä Ghausia. Kuitenkin käy niin, että Ghaus jättää Rubyn leikkauksen jälkeen. Elokuva on ensimmäinen Malesian sensuurin läpäissyt homoteemainen elokuva. Se on ollut taloudellinen menestys ja keräsi tuotantokulut lipputuloina alle viikossa. 2011 julkaistun filmin ohjaaja on Raja Azmi Raja Sulaiman ja pääosissa Fauziah Ahmad Daud sekä Normah Damanhuri.

“Yes ja No” on järjestäjien mukaan ensimmäinen romanttinen lesbokomedia Thaimaasta. Siinä pari tyttöä tutustuu college-huonetovereina, mutta huomaavat kuitenkin pian kanssakäymisessä olevan kasvun varaa. Ohjaaja on Saratsawadee Wongsomphet,
pääosissa Sucharat Manaying ja Suppanad Jittaleela. Elokuva on vuodelta 2010. Kuva alla.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Palvelumme on aiemmin kertonnut HKG:n festivaalin henkilöpalkinnosta.

Thaimaalaiselokuva on komedia, jossa päähenkilöt selvittävät ennakkoluulojaan. He ovat juuri sellaisia, joita toinen osapuoli ei missään tapauksessa mielisi seurustelukumppaniksi. Mutta..

Ranneliikkeen juttu palkitusta pekingiläisaktiivista

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!