Serbikansanedustaja tuomittiin homofobiasta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Belgradilainen tuomioistuin on ruominnut serbialaisen kansanedustajan Dragan Markovicin homofobiasta, jota herra on puolustellut viime kuukausina. Serbian äärioikeistoon kuuluva kansanedustaja väittää julkisesti homoseksuaalisuuden olevan sairaus.

Vaikka tuomioistuin myönsi kansanedustajan edistävän seksuaaliseen suuntautumiseen perustuvaa syrjintää, niin se tuomitsi hänet ainoastaan korvaamaan tuomioistuimelle aiheutetut kustannukset, mutta ei sen sijaan sakkoja tai muuta rangaistusta.

Oikeusistuimen päätöksestä kertoi serbialaista sateenkaarijärjestöä ”Serbian homo-hetero-alianssi” edustava asianajaja Aleksandar Olenik, joka syytti kansanedustajaa homofobiasta. Olenikin mukaan tuomioistuin totesi Markovicin syyllistyneen karkeaan syrjintään ja vaati häntä pidättäytymään sen kaltaisesta toiminnasta tulevaisuudessa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tuomissa todetaan, että Markovic, joka kuuluu maan äärioikeistoon ja joka julkisesti väittää homoseksuaalisuuden olevan ”sairaus”, on aiheuttanut ”seksuaaliseen suuntautumiseen perustuvaa karkeaa syrjintää sekä kiihotusta suvaitsemattomuuteen ja vihaan, mikä vielä korostuu hänen käyttäessään julkisia tiedotusvälineitä tähän tarkoitukseen.”

Universo Gay (Epanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!