Tasa-arvoasiain neuvottelukunta eli TANE nimitettiin eilen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006


Valtioneuvosto asetti eilen uuden tasa-arvoasiain neuvottelukunnan eli TANEn 1.12.2011 alkaen. Neuvottelukunta toimii nykyisen eduskunnan toimikauden loppuun. TANE tekee aloitteita ja esityksiä sekä antaa lausuntoja tasa-arvoon vaikuttavan lainsäädännön ja muiden tasa-arvoon liittyvien toimenpiteiden kehittämiseksi. Nyt toimikauttaan lopettava neuvottelukunta on perustanut mm. Sukupuoli ja valta -jaoston ja Miesjaoston.

Seuraavan kauden ajan neuvottelukunnan puheenjohtajana toimii Jukka Relander. Jäseninä ovat puolueiden nimeämät henkilöt. Lisäksi asiantuntijajäseninä ovat Miesjärjestöjen keskusliitto ry, Naisjärjestöjen keskusliitto - Kvinnoorganisationernas Centralförbund ry, Naisjärjestöt Yhteistyössä - Kvinnoorganisationer i Samarbete NYTKIS ry ja Seksuaalinen tasavertaisuus - Sexuellt likaberättigande - Seta ry.

Kokoomusta neuvottelukunnassa edustaa Elina Laavi. Hän on toiminut myös Setan varapuheenjohtajana. Pysyvinä asiantuntijoina ovat mm. pääsihteeri Johanna Pakkanen (Naisjärjestöt Yhteistyössä - Kvinnoorganisationer i Samarbete) ja pääsihteeri Aija Salo, varalla Johanna Pihlajamäki, molemmat SETAsta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!