Espanjalainen ministeriehdokas lupaa perustuslakituomioistuimen päätöksen kunnioittamista

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Espanjan tulevan hallituspuolueen Partido Popularin (PP) Kanarian saarten johtaja ja Mariano Rajoyn johtaman uuden hallituksen mahdollinen ministeri José Manuel Soria on El País-lehdelle antamassaan haastattelussa kertonut puolueen kunnioittavan Espanjan perustuslakituomioistuimen tasa-arvoisesta avioliittolaista antamaa päätöstä, on se sitten myönteinen tai kielteinen.

El País kysyi Sorialta: ”Jos PP muuttaa samaa sukupuolta olevien henkilöiden välisiä avioliittoja koskevaa lakia, miten käy kaikkien näiden perheiden, joilla on biologiset tai adoptoidut lapset? Mikä uusi asema heillä on? Menettävätkö he oikeutensa?” PP:n mahdollinen tuleva ministeri vastasi tähän, että puolueen kanta on oleva sama kuin Perustuslakituomioistuimen on PP:n aikoinaan jättämään, tasa-arvoista avioliittolakia koskevaan valitukseen.

Sorian lausunto antaa aihetta olettaa, että jos Perustuslakituomioistuin asettuu homoparien tasa-arvon puolelle, niin Partido Popular kunnioittaa tätä tasa-arvoa. Tämä on selkeämpi kannanotto kuin minkä puolueen puheenjohtaja Mariano Rajoy on onnistunut välittämään.

Universo Gay (Epanja)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!