Euroopan parlamentti vaatii Nigeriaa luopumaan uusista homofobisista laeista

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Euroopan parlamentti on antanut julkilausuman, jossa se ilmaisee Euroopan unionin torjuvan kannan Nigerian suunnittelemille uusille homoseksuaalien vastaisille laeille. Nigerian viranomaisten aikomuksena on kieltää homohäiden viettämisen.

Euroopan unioni on voimakkaasti tuominnut nigerialaisten poliitikkojen aikomukset kiristää homoseksuaalisuuden kriminalisointia maassa, jossa homoja jopa tuomitaan kuolemaan.

Nigerian parlamentin käsittelyssä on lakiehdotus, joka määrää jopa viiden vuoden vankeusrangaistuksen ja 230 euron sakot paikallisille ja ulkomaalaisille homopareille, jotka ovat solmineet avioliiton keskenään tai aikovat tehdä sen.

Euroopan parlamentti vaatii afrikkalaismaata luopumaan homojen vastaisen lainsäädännön kiristämisestä ja muistuttaa, että homoparien vangitseminen lisää homoihin, lesboihin, transsukupuolisiin ja biseksuaaleihin kohdistuvaa väkivaltaa.
”Lakiehdotus perustuu siihen virheelliseen otaksumaan, ettei homoseksuaalisuus ole afrikkalaista. Minkä tahansa maanosan tai aikakauden historia osoittaa, että tämä väite on valetta.” Ulrike Lunacek, Euroopan parlamentin sateenkaariryhmän toinen puheenjohtaja, totesi myös, että aina on ollut miehiä ja naisia, jotka ovat rakastuneet samaa sukupuolta olevaan henkilöön. Lunavek on kehottanut ”siskojamme ja veljiämme Nigerian parlamentissa torjumaan lakiehdotuksen”.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Euroopan parlamentin sateenkaariryhmän toinen puheenjohtaja Michael Cashman on todennut, ettei ole mitään syytä hyväksyä lakiehdotusta. Se kriminalisoisi ja syrjäyttäisi vain enemmän niitä ihmisiä, jotka jo elävät yhteiskunnan reunalla.
Jos lakiehdotus hyväksytään, kansanedustajat saavat kantaa vastuun sen seurauksista Euroopan unionin ja Nigerian välisille suhteille. Myös Euroopan unionin Nigerialle myöntämä taloudellinen apu mutkistuu.

Universo Gay (Epanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!