Yhdysvalloissa muistettiin homosotilaita

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Vermillion

Lauantaina Yhdysvalloissa vietettiin Veteraanienpäivää – ensimmäistä kertaa "Don't Ask, Don't Tell" –lainsäädännön syyskuisen kumoamisen jälkeen.

Uutiskanava CNN:n mukaan tänä vuonna HLBT-veteraaneja on muistettu ympäri maata. New Yorkin HLBT-monitoimitalossa järjestettiin vastaanotto veteraaneille, heidän partnereilleen ja perheilleen tarkoituksena ”valaista yhteisömme kulkema matka, joka johti viimein uraauurtavaan lakimuutokseen”.

”Melkein kahden vuosikymmenen ajan joidenkin armeijan työntekijöiden on täytynyt piilotella osaa itsestään,” monitoimitalon toimitusjohtaja Glennda Testone kertoi CNN:lle. ”Onneksi ne päivät ovat nyt ohi.”

Armeijasta homoutensa vuoksi erotettu Irakin sodan veteraani Dan Choi, joka nyt aikoo liittyä jälleen armeijaan, kommentoi asiasta Twitterin välityksellä: ”Jonain päivänä meillä vielä on homoveteraanien monumentti, joka muistuttaa uhrauksestamme Amerikalle ja taistelustamme tasa-arvon ja rakkauden puolesta.”

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

San Diegossa palvelevat HLBT-sotilaat saivat tänä vuonna ensi kertaa marssia ylpeästi Veteraanienpäivän vuosittaisessa paraatissa. ”En olisi koskaan uskonut, että saisin osallistua paraatiin avoimesti homona veteraanina, saati sitten että minut olisi valittu paraatimarsalkaksi”, kertoo Yhdysvaltain laivaston ja kansalliskaartin veteraani Evelyn Thomas.

Huffington Postin artikkeli
CNN:n artikkeli

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!