Kanadalaisjalkapalloilija kertoi heti kun pystyi, eli joukkueesta erottuaan

  • Uutinen
  • Urheilu
  • jnsto
  • 2

Urheilijoiden ulostulo ajoittuu usein uran päättymistä seuraavaan aikaan. Viime kuussa Montrealin Impactissa lopettanut David Testo noudatti kaavaa ja sanoi nyt Radio-Canadalle olevansa homo, ja pahoitteli asiasta kertomisen jäämistä näinkin myöhään. Hän kertasi, kuinka vaikeaa on elää homona ammattiurheilijan elämää.

Testo, nyt 30, voitti joukkuuensa "arvokkaimman pelaajan palkinnon" 2009. Hän totesi nyt R-C.lle, että on hyvin suruissaan, kun ei pystynyt julkisesti kiittämään partneriaan tuesta MVP-pakinnon saadessaan.

Testo on kotoisin Pohjois-Carolinasta. Kanadalaisissa kommenteissa on pohdittu, onko hänen ulostulollaan merkitystä amerikkalaisosavaltiossa juuri meneillään olevassa tasa-arvodebatissa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Homoiksi ilmoittautuneita ammattilaisjalkapalloilijoita ei ole paljon. Julkisuudessa on mainittu aiemmin tänä vuonna homoudestaan puhunut ruotsalaispuolustaja Anton Hysen sekä Justin Fashanu, joka tuli ulos 1990 ja kahdeksan vuotta myöhemmin kuoli oman käden kautta.

Uutinen CBC:ssä engl
R-C julkaisi uudelleen kiertohaastattelujutun homoudesta ja urheilusta toukokuulta 2010

2 kommenttia

Teston on aivan turha valittaa sitä, että ei voinut kiittää partneriaan tuesta. Kyllä hän on voinut, mutta valitsi toisin.
Ei nyt mene ihan jakeluun asti, että miksei olisi voinut tuota kiitosta esittää? Miten huono yhteispeli joukkueen/seuran sisällä voi vallita, jos sen Most Valuable Player ei pysty tuosta puhumaan? Potkuja sen perusteella ei voi antaa ja ammattilaisilla pitää olla niin kova kunnioitus kollegojaan kohtaan, että tiimi pysyy lujana. Ammattilaisurheilussa ei riitä pelkkä fysiikka, vaan myös pään tarvii toimia.

Lukaisin nuo alkuperäisjutut ja niistä jäi kyllä selvä kuva, että Testoa harmitti enemmän se, että hän panttasi suunsa avaamista tähän vaiheeseen. Selväsanaisesti toiseli suunnilleen jokaisessa vastaavassa haastattelussa sanonut jutut, kuten miten vaikeaa on kun pitää vetää roolia jne.