Seurakuntien vetäytyminen syrjivien järjestöjen tuesta vahvistui Helsingissä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
  • 2

Helsingin seurakuntien yhteinen kirkkovaltuusto päätti torstai-iltana 11.11 Vantaan seurakuntayhtymän suuntaisesti, että Kansanlähetys, Kylväjä ja Sanansaattajat eivät saa enää yhtymän tukea. Jatkossa määrärahat kanavoidaan Kirkon Ulkomaanavun lisäksi Suomen Lähetysseuran ja Suomen Pipliaseuran kautta. Perusteissa mainitaan naispappeuden torjumisen ohella myös järjestöjen suhtautuminen seksuaalivähemmistöihin.

Tukien lakkauttaminen toteuteaan asteittain ja se koskee vuosien 2012–2014 lähetysmäärärahoja. Naispappeutta vastustavilta SLEY:ltä ja sen ruotsinkieliseltä sisarjärjestö SLEF:iltä Helsingin seurakuntayhtymä on evännyt tukensa jo aiemmin. Lähetysmäärärahojen uudelleenjaon pohjalla on yhteisen kirkkoneuvoston viime keväinen linjapäätös.

Helsingin seurakuntayhtymä kanavoi ulkomailla tehtävään avustus- ja lähetystyöhön vuoisttain noin kolme miljoonaa euroa.

Kokous venyi yli nelituntiseksi. Sen kulusta saatujen tietoen mukaan ensin päätettiin, että naispappeutta vastustaville järjestöille ei anneta penniäkään. Sen jälkeen päätettiin, että seksuaalisiin vähemmistöihin varauksella suhtautuvien järjestöjen rahoitus ajetaan asteittain alas seuraavan kolmen vuoden kuluessa. Äänestyksessä tämä kaikkein tiukin ehdotus läpi selvin äänin 51-26.

Aiheesta kertoi mm Kotimaa24-palvelu.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Uutinen Kotimaa 24:ssa
Valtuuston jäsenen Vesa Virrin blogikirjoitus Uudessa Suomessa

2 kommenttia

  • 2 / 2
  • valtio ja kirkko
  • 15.8.2012, 11.49
on toki luontevaa että kirkko päättää mihin rahat käytetään. Suurin osa ihmisistä uskoo nyt että naispappeus ja homojen kristillinen vihkiminen ja siunaaminen on ok, osa ei usko. Näille, jotka uskovat esim Raamatun kirjoitusten vuoksi että homoseksuaalisuus on synti ja/tai sairaus ja/tai vamma löytyy tietysti muita yhteisöjä kuin suomen evlut "valtionkirkko".